Kies het juiste hekwerk voor jouw tuin of terrein

Als je je tuin (opnieuw) gaat aanleggen, dan zul je over veel dingen een beslissing moeten nemen.

Guido van Loon 16 Juni 2021

Zo is het natuurlijk belangrijk voor welke soort bestrating je gaat, maar ook het hekwerk is van belang. Woon je in een woonwijk, dan kun je met een simpel hekje of misschien zelfs een haag toe, maar woon je op een buitenweg? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een stevig hek hebt staan. Je houdt dan ongewenste bezoekers gemakkelijker buiten de deur en van je erf.

Hoe sluit je het hek af?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het hek af te sluiten met een deur. Het nadeel kan dan zijn dat je je auto uit moet om je erf op te kunnen rijden. Kijk eens naar de mogelijkheden op het gebied van schuifpoorten. Deze poorten zijn in de stijl van het hek, maar kunnen voor een mooie doorgang zorgen. Kies een schuifpoort met hout en metaal of juist een hele industriële schuifpoort. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt!

Gemak dient de mens

We willen tegenwoordig alles tegelijk: het moet er goed uitzien én het moet handig zijn. Dan hoef je niet verder te zoeken. Je kiest een hekwerk met een elektrische schuifpoort en met één druk op de knop kun je het hek vanuit je auto openen en weer sluiten. Het is wel handig om een extra afstandsbediening voor het hek in huis te hebben. Zo kun je de visite gemakkelijk je erf op laten.

Hou je kinderen en huisdieren veilig

Een van de nadelen van “buiten” wonen, is dat er vaak heel hard gereden wordt op buitenwegen. Dit levert verschillende gevaren op, niet in de laatste plaats voor je kinderen en huisdieren. Door een stevig hek met een goede poort te plaatsen rondom je erf, kunnen zij niet zomaar de weg op. Je kinderen kunnen heerlijk buiten spelen en lopen geen gevaar van grote tractoren en snelle auto’s.

Zet het hek op de goede plek

Het klinkt zo logisch, maar het is van belang dat je hele auto van de weg af kan voor je het hek doorgaat. Zo wordt niet door een onoplettende achterligger jouw auto in elkaar gereden. Het is ook wel zo fijn dat je, als je door het hek bent, nog de ruimte hebt om te kijken of de weg echt wel vrij is om te gaan rijden. Door rustig de tijd te kunnen nemen, voorkom je gevaarlijke situaties.

Reacties