Foto: hout-beton-schutting

Een warme maar ook stoere schutting: hout beton schutting

Ben je op zoek naar een robuust en stoere schutting, maar wil je ook graag een warme en sfeervolle houten aanblik? Kies dan voor een hout beton schutting!

Guido van Loon

De hout beton schutting is een tuintrend die we de laatste tijd steeds meer zien in schuttingen. Bovendien is beton erg duurzaam, en met een betonnen onderplaat bescherm je het hout doordat het niet meer in aanraking komt met de grond. Zo ga je houtrot beter tegen en gaat je schutting nog langer mee! Je kan voor verschillende combinaties kiezen met hout beton schuttingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan kant-en-klare schermen of losse planken, hoogte en dikte van het beton, en de kleuren.

Wat heb je nodig voor een hout beton schutting?

In principe heb je 4 onderdelen nodig om een hout beton schutting te realiseren:
- Betonnen schuttingpalen;
- Betonnen onderplaten;
- Afdekkappen;
- Houten tuinschermen of losse planken.

Let bij het samenstellen van de schutting goed op de verschillende onderdelen. Kijk naar de lengte van de totale schutting, hoeveel palen je nodig hebt en hoe ver ze dan uit elkaar komen te staan en hoe de planken of tuinschermen er dan tussen komen. Kijk ook naar de dikte van de planken of tuinschermen, zodat ze wel in de juiste paal gemonteerd kunnen worden. Het is bijvoorbeeld niet gunstig als een scherm teveel ruimte heeft en gaat klapperen wanneer er een windje staat.

Kant-en-klare tuinschermen of losse planken?

Wanneer je een hout beton schutting wilt als tuinafscheiding, kan je kiezen uit verschillende combinaties. Beton met kant-en-klare tuinschermen, met zelfgemaakte tuinschermen of met stapelprofielen(losse planken). Vaak kies je dit als eerste, en bepaal je vervolgens welke schuttingpalen dan geschikt zijn.

Betonnen schuttingpalen en onderplaten

Bij Wood and Colors heb je keuze uit 3 verschillende betonpalen en uit de kleuren grijs/wit of antraciet. Welke paal je nodig hebt, is afhankelijk van je planken/tuinschermen of de lengte van je totale schutting. Dit zijn de verschillende palen:
- Betonpaal met Diamantkop; Deze betonnen schuttingpalen zijn geschikt voor de combinatie met tuinschermen. Aan de onderkant bevindt zich een sponning om de onderplaat te bevestigen.
- Sleufpalen; Deze betonnen schuttingpalen zijn geschikt voor zowel de combinatie met tuinschermen als met losse planken. Zoals de naam al zegt, hebben deze palen een sleuf over de gehele lengte. Hier kan je de onderplaten en de losse planken of tuinschermen in schuiven.
- Betowood betonpalen; Deze betonnen schuttingpalen zijn speciaal geschikt voor de combinatie met betowood schermen. Deze palen hebben een bredere sponning voor de onderplaten en vervolgens een smaller sponning voor de blokhutprofielen van het betowood bouwpakket.

Gekleurde hout beton schutting

Wood and Colors is gespecialiseerd in gekleurd tuinhout. Het beitsen van je schutting heeft meerdere voordelen; Je schutting wordt persoonlijker met een uniek/fraai aanzicht en je beschermt het beter zodat je duurzaamheid omhoog gaat. Hout is erg gevoelig voor weersinvloeden, vocht en schimmels. Door het hout te beitsen geef je je schutting een extra beschermlaag waardoor je houtrot beter tegengaat! Gemiddeld hoef je het door ons gebeitste hout maar eens in de 7 jaar bij te werken, waardoor je er zelf weinig werk mee hebt. Wil je graag handen uit de mouwen steken en zelf de schutting beitsen? Ook dat kan! Al onze NHC timberstain kan besteld worden om zelf te schilderen of bij te werken. Maak de mooiste combinaties met gekleurd tuinhout en de verschillende betonnen schuttingpalen!

Reacties