string(1) "p"

Tuin inspiratie: deze trends wil je in jouw tuin!

Net zoals ieder jaar spelen er verschillende tuintrends, wij hebben de leukste op een rijtje gezet want deze trends wil je in jouw tuin!

Zomer 2020

Het zonnetje schijnt en het is heerlijk weer! De lente en zomer van 2020 zien er dit jaar iets anders uit dan andere jaren en daarom is het misschien wel extra fijn om je tuin onder handen te nemen. Zodat je daarna lekker kunt genieten van een vakantie gevoel in je eigen tuin. Tuin inspiratie nodig?

Net zoals ieder jaar spelen er verschillende tuintrends, wij hebben de leukste op een rijtje gezet want deze trends wil je in jouw tuin! Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Tuin inspiratie: Inner retreat – een oase van rust

Organische vormen, veel hout, natuurlijke materialen, vijvers en vlonders
Bijpassend meubel: Tuintafel Basic Bill

Deze trend staat bekend om het onthaasten en ontstressen. Neem tijd en aandacht voor jezelf en de natuur om je heen. Bij de Inner retreat tuintrend wordt veel gebruikt gemaakt van organische vormen en natuurlijke kleuren. Zorg voor rust en eenheid in je tuin door het aanleggen van een houten vlonder in combinatie met mooie kalmerende vijver. Door gebruik te maken van verschillende borders kun je veel groene planten een plek geven. In deze groene cocon houd je de drukke buitenwereld buiten en kom jij volledig tot rust. Een mooi welkomend voordeel aan deze tuin borders is, dat na een heftige zomerbui het regenwater eenvoudig in de grond zakt. Is deze oase van rust iets voor jou?

Tuin inspiratie: Blended Cultures – op vakantie in eigen tuin

Een bonte mix van verschillende werelden, culturen en materialen
Bijpassend meubel: Tuinbank JACK

De volgende tuintrend ‘Blended Cultures’ laat de grenzen vervagen. Anno 2020 zijn nieuwe landen en culturen dichterbij dan ooit en dat is terug te zien in deze trend. Het is een echte mengelmoes van verschillende materialen die voorkomen in verre culturen en landen over heel de wereld. In deze trend is er plaats voor een exotische en inheemse kleurrijke planten. En wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van natuurlijke tinten en felle accentkleuren. De keuze voor meubels en accessoires is een mengeling van materialen en geeft daardoor een ongedwongen sfeer. Voel jij je thuis in deze bonte mix van verschillende werelden en ga jij op vakantie in je eigen tuin?

Tuin inspiratie: Beach Vibes – haal het strand naar jouw tuin

Lounge en relax, zee, strand, surf, steigerhout en white-wash
Bijpassend meubel: loungebank EOS

Ga voor het ultieme strandgevoel en tover je eigen tuin om tot de meeste relaxte beachclub van het land! Een (steiger)houten vlonder in een lichte kleur is ideaal om de eerste stap te zetten richting deze beach vibe. Haal het strand naar jouw tuin door te kiezen voor planten zoals helmgras, lavendel en duindoorn, deze groeien ook in de omgeving van de duinen. Om optimaal te relaxen heb je natuurlijk ook een heerlijke lounge meubel nodig. Een grote loungeset is natuurlijk ideaal, maar is jouw tuin bescheidener dan kun je beter kiezen voor iets kleiners bijv. een loungebank EOS. Daarnaast wordt er binnen deze trend veel gekozen voor lichte kleuren. Blauw, wit en grijstinten passen perfect bij deze trend.

Tuin inspiratie: Natuurlijk groen – duurzaam

Een mooie tuin met oog op de toekomst en klimaat
Bijpassend meubel: tuintafel Tube

Heb jij het beste voor met de natuur? Dan is de ‘Natuurlijk Groen’ tuintrend iets voor jou!
Je richt je tuin natuurlijk in voor jezelf, je wilt tot slot natuurlijk genieten van deze heerlijke plek. Maar denk bijvoorbeeld ook aan dieren; vogels, bijen en vlinders die een bezoek aan jouw tuin brengen. In deze trend wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zodat je hier extra lang van kunt genieten of geef spullen bijv. een tweede leven door te recyclen. Bestrating zorgt ervoor dat het regenwater niet in de bodem infiltreert, kies daarom voor bestrating met grote voegen, grind of veel groen (gras en planten). Vang het regenwater op in een regenton en kies voor de buitenverlichting voor LED. Zo kun je toch een mooie tuin hebben met het oog op de toekomst!

Staycation in plaats van vacation

Dit jaar wordt het naar grote waarschijnlijk geen vacation maar een staycation! Ook niet erg als je je buitenplek omtovert met een van de bovenstaande tuin inspiratie tips, zo kun je optimaal genieten van de rust en ontspanning in eigen tuin. Op zoek naar een mooi tuinmeubel? Dan ben je bij Woodville.nl aan het goede adres. Bekijk onze prachtige tuinmeubels hier online.