Foto: stokke-clikk-buitenruimte-stoel

STOKKE® CLIKK™: je buitenruimte als plek om te ontspannen met het hele gezin

Nu de temperaturen langzaam oplopen en het 's avonds weer langer licht blijft, gaat iedereen graag wat vaker en langer naar buiten.

We brengen allemaal steeds meer tijd buiten door en gezinnen toveren hun tuin, balkon, patio of terras dan ook graag om tot hun eigen toevluchtsoord.

Wanneer je met het hele gezin buiten bent of – zodra het weer kan – bij vrienden en familie op bezoek gaat, is het belangrijk dat je als jonge ouders alles bij de hand hebt om de gezellige momenten samen in de buitenlucht wat gemakkelijker maken.

De STOKKE ® CLIKK ™ kinderstoel vormt de perfecte aanvulling op het meubilair om binnen naar buiten te brengen, hoe groot of klein je buitenruimte ook is. Daarmee hebben ouders alle benodigdheden bij de hand en hoeft geen enkel gezinslid het plezier van gezellig samen buiten eten te missen.

De STOKKE® CLIKK™ kinderstoel is ontworpen voor moeiteloze maaltijden. Je zet 'm eenvoudig binnen één minuut in elkaar, zonder gereedschap. Zo ben ben je snel klaar om samen te eten, te spelen en te genieten, zonder stress.

Dankzij de afneembare poten pak je de stoel gemakkelijk in wanneer dat nodig is en met de bijpassende reistas neem je 'm ook heel eenvoudig overal mee naartoe. De Stokke® Clikk™ heeft een strak en tijdloos design, zonder hoekjes of gaatjes waar kruimels in kunnen verdwijnen of bacteriën zich kunnen ophopen. Je veegt de stoel gemakkelijk schoon en het afneembare eetblad kan zo in de vaatwasser. Niet gek dus dat de Clikk™ stoel in 2020 werd bekroond met de Red Dot Design-prijs 'Best of the Best'.

De STOKKE® CLIKK™ kinderstoel is verkrijgbaar in vier kleuren en kan dankzij het lichtgewicht ontwerp eenvoudig worden verplaatst, of dat nu binnen of buiten is. Alles wat je nodig hebt voor een moeiteloze maaltijd in één doos: kinderstoel, tuigje én eetblad. De stoel is geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 3 jaar. Dankzij de verstelbare voetensteun zit je kleintje op elke leeftijd comfortabel.

Omdat de buiten steeds meer een verlengstuk wordt van je huis deelt de Engelse stylist Flossie Saunder in samenwerking met STOKKE® haar acht tips om binnen stijlvol naar buiten te brengen:

1. Kies voor zachtheid in je inrichting

Vaak worden zachte stoffen en comfortabele kussens en meubels gebruikt om binnenshuis een warme, huiselijke sfeer te creëren. Maar buiten kan dit natuurlijk net zo goed! Met zachte stoffen geef je je buitenruimte snel een make-over, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Je kunt bijvoorbeeld een buitenvloerkleed onder het eetgedeelte leggen en je eettafel aankleden met een tafelloper. Kussens op stoelen, bankjes of op de grond zijn perfect om de buitenruimte wat zachter te maken en comfort voor de kleintjes te creëren. Een plaid over de rugleuning van de stoelen ziet er niet alleen stijlvol uit, maar kan ook goed van pas komen op koelere zomeravonden.

2. Wees creatief met kleuren

Felle kleuren springen er echt uit in het zonlicht. Dat geeft je meer opties dan bij het ontwerpen of inrichten van een binnenruimte. Laat je creativiteit de vrije loop en maak slim gebruik van kleur om kleurzones in je tuin te creëren, net zoals je in een open leefruimte zou doen.

3. Investeer in verlichting

Of je nu een lichtsnoer op zonne-energie aanbrengt in een boom of op een balkon, of vaste lampen rondom je terras, dankzij verlichting kun je 's avonds lekker lang buiten zitten. En het ziet er ook nog eens gezellig uit.

4. Vergeet niet de puntjes op de 'i' te zetten

Net als binnenshuis kun je ook buiten de puntjes op de i zetten om je eetruimte nog mooier te maken. Een vaas met seizoensbloemen op tafel en brandende kaarsen maken het plaatje compleet wanneer je gezellig met vrienden in de buitenlucht eet.

5. Maak de ruimte open

Wil je je buitenruimte ruimer laten lijken? Een buitenspiegel aan de muur is perfect om zowel het licht als de ruimte te weerspiegelen. Daardoor lijkt je tuin of terras veel groter dan deze in werkelijkheid is.

6. Gebruik de ruimte optimaal

Het is belangrijk dat je de ruimte die je ter beschikking hebt zo goed mogelijk benut. Het loont dus de moeite om praktisch te zijn. Gebruik meubels die je zowel binnen als buiten eenvoudig kunt verplaatsen, zodat je overal met je gezin kunt zitten: in de tuin of op de patio, het terras of het balkon. Benut je kleine ruimte optimaal door meubilair te gebruiken dat je eenvoudig inklapt wanneer het niet wordt gebruikt. Zo kun je het gemakkelijk opbergen of zelfs meenemen. De STOKKE® CLIKK™ KINDERSTOEL is zo'n meubelstuk. Deze gezinsvriendelijke kinderstoel ziet er niet alleen mooi uit, maar verbindt ook naadloos het gezinsleven binnen en buiten.

7. Creëer een buitenkeuken

Nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, krijgen steeds meer mensen oog voor natuur en milieu. En wat is er 'groener' dan je eigen fruit en groenten kweken? Als je de ruimte en het budget hebt, kun je nog een stap verder gaan en een buitenkeuken inrichten om de perfecte zomer omgeving te creëren voor heerlijke maaltijden in de buitenlucht. 

8. Geef je planten een podium

Bloemen en planten zijn ideale blikvangers. Zo'n stralend middelpunt op je terras of balkon leidt al gauw de aandacht af van de minder aantrekkelijke delen van je buitenruimte. Met latwerk tegen een muur of verticale plantenbakken kun je een visueel aantrekkelijk 'buitenbehang' creëren dat met de seizoenen mee verandert.

Meer informatie: stokke.com

Reacties