Foto: artikel-tuinmeubelen1

Tuinmeubelen van hout, metaal of kunststof

Tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten; van steigerhout of kunststof. Rustig relaxen of languit liggen: kies de tuinset die bij je past.

Guido van Loon

Foto: EGO Paris

Buitenmeubelen zijn er in alle soorten en maten. Wil je een grote buitentafel om met het hele gezin aan te eten? Of liever een relaxte loungeset? Zitcomfort is een eerste vereiste en dat het oog ook wat wil, dat staat buiten kijf.

IKEA.

Materiaal

Qua tuinmeubilair heb je feitelijk de keuze uit drie materialen:
- kunststof;
- metaal;
- hout.

Hangstoel van Kettal via Dacks.

 

Tribù.

Kunststof

Traditionele kunststof tuinmeubels zijn gemaakt van pvc, maar tegenwoordig is er ook een polyethyleen dat zich laat verwerken tot het populaire wicker: een vlechtwerk van kunststof dat oogt als riet. Kunststof tuinmeubels zijn weerbestendig en door hun lichte gewicht gemakkelijk te verplaatsen.

Benoa Living.

Metaal

Doordat metalen tuinmeubels wat zwaarder kunnen zijn, zijn deze meubels meer geschikt voor een vast zitje, tenzij je kiest voor aluminium. Metaal wordt 's zomers heet en 's winters ijskoud: kussens zijn dus noodzakelijk.

Hout

Er zijn meer dan vierhonderd soorten hout waar meubels van gemaakt worden, maar die zijn niet allemaal even geschikt voor buitengebruik. Met een bescherming van verf, lak of beits kom je bij diverse soorten een heel eind, maar er zijn houtsoorten die boven andere uitsteken: teak en eucalyptus.

Borek.

Tip
Let bij het aanschaffen van houten meubelen op het FSC-keurmerk. Dan is zeker dat het hout uit goed beheerde bossen komt.

Tuintextiel

Kussens en tafelkleden kunnen je tuin een hele bijzondere uitstraling geven. Net als in de woonkamer kun je met tuintextiel een bepaalde sfeer meegeven aan je tuin. Kies je voor flits en fel of juist romantisch en zacht? Het voordeel van tuintextiel is dat je eenvoudig een compleet andere look aan je tuin kunt geven zonder ingrijpende aankopen of verbouwingen.

2LIF.

Waar te koop?

Je vindt de mooiste tuinmeubelen onder meer bij VdGarde Tuinmeubelen.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties