Foto: 2014/tuinmeubelen-made-by-vbl.jpg

Tuinmeubelen Made by VBL

Dik duurzaam design voor buiten. 'East meets West' in deze duurzame collectie tuinmeubilair van Made by VBL.

Made by VBL - Het beste van twee werelden. Dát is de opvallende tuinmeubelcollectie van Made by VBL. Het vlechtwerk heeft de uitstraling van natuurlijke materialen als riet, rotan of wilgenteen, maar is gemaakt van een innovatief kunststof fiber: Kubu. Een eigen vinding van Made by VBL, een familiebedrijf met roots in zowel Indonesië als Nederland. Dik en duurzaam Dutch design; om een tuinleven lang mee te gaan.

De tuinmeubelen van Made by VBL zijn qua design geïnspireerd op Oost-Aziatisch vlechtwerk en passen zowel in een moderne als klassieke tuin. East meets West. Innovatie en techniek gaan hand in hand met ambachtelijk vakmanschap.

Kunststof met karakter

Vlechtwerk tuinmeubelen zijn en blijven populair, vanwege hun karakteristieke, natuurlijke uitstraling. Maar waar riet, rotan en wilgenteen niet bijzonder duurzaam zijn, is Kubu dat wél. Het is een innovatief fibermateriaal, met de natuurlijke uitstraling van wilgenteen, plus alle voordelen van kunststof: de meubelen zijn onderhoudsvrij, uv- en weerbestendig. Daarnaast recyclebaar, maar vooral dus erg duurzaam: ze gaan een tuinleven lang mee.

In weer en wind

Wat direct opvalt aan het verrassende vlechtwerk is de dikte: met maar liefst 18 mm is dit vlechtwerk een klasse apart. Robuust en stevig, maar toch licht in gewicht. Ook het aluminium frame is licht, duurzaam en niet onderhevig aan weersinvloeden. De loungesets kunnen uitgebreid worden met tafeltjes van teakhout en karakteristiek old railwaywood, gemaakt uit gerecycled teakhout of resthout. Made by VBL: bewust duurzaam.

Mooi modulair

Made by VBL heeft drie loungeprogramma’s: Aura, Imperial en Reflection. Alle drie zijn modulair van opbouw en dus in uiteenlopende uitvoeringen en afmetingen zelf samen te stellen. Combineer naar eigen idee en mogelijkheden met de single bench, single medium bench, double bench, lounge chair, corner chair en coffeetable. De loungesets hebben een aluminium frame en zijn ingevlochten met 18 mm dik fiber in de kleuren Black of Nature. Blikvanger is de Reflection collectie die verticaal is ingevlochten. Opmerkelijk origineel.

Tuinmeubelen Made by VBL.

Outdoor kussens

De loungesets Aura, Imperial en Reflection worden geleverd inclusief comfortabele kussens van Cartenza-outdoorstof; deze zijn vuilwerend, kleurecht, waterafstotend en weerbestendig. Dat betekent dat ze bij een buitje gewoon buiten kunnen blijven liggen. Uiteraard is er keuze uit diverse kleuren.

Adviesverkoopprijzen

Complete set Aura € 2.064,-
Complete set Imperial € 1.366,-
Complete set Reflection € 1.408,-

Meer informatie: www.madebyvbl.com

Publicatiedatum: 22 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties