Betonelementen voor in de tuin


De eindeloze mogelijkheden van betonelementen.

Keerwanden in hoekvorm, L-vorm, betonpoeren, muurafdekkers, varkensruggen, paalmutsen of trottoirbanden. Allemaal voorgegoten betonelementen waar je in de tuin de leukste dingen mee kan doen. Op zich creëer je al een leuk geheel als je de modules gebruikt waar ze voor zijn bedoeld. Dus als steun voor een verhoogde border, plantenbak, afscheiding tussen grindvlakken of als afwerking van een tuinafscheiding of parkeerruimte. Alle soorten zijn namelijk perfect op elkaar aan te sluiten. Met kant-en-klare betonelementen kan je echter veel meer. Denk ook eens aan eilandjes in de vijver, om tuinverlichting achter weg te werken of in plaats van een kunstobject in een steentuin. Door meerdere formaten bollen in combinatie met L- en U-elementen te gebruiken creëer je op een hele simpele manier een eyecatcher op een steenvlak. Door de betondingen op een rooster met grove split te zetten maak je ook op hele simpele en goedkope manier een waterpartij.

Tuinmeubels van betonmodules

Niet alleen als decoratie heb je een ideaal product aan betondingen. Ook een zitje onder een boom of op een verborgen terrasje stel je heel eenvoudig samen met een paar hoek- U en/of L-elementen. Betonelementen zijn eigenlijk net lego. Iedereen die zich nog kan herinneren wat je allemaal met de plastic bouwstenen kon maken, kan dat ook met de betonmodules. Zet je bijvoorbeeld twee U-elementen met de open kanten tegen elkaar en stapel je ze op ontstaat er plots een heel functionele opbergplaats. Een soort wandkast van beton voor in de tuin. Leuk te decoreren met planten, windlichten of als opbergplaats voor vuurkorfhoutjes.

Betonelementen wel of niet ontmossen

Afhankelijk van het soort tuin dat je hebt kan je ervoor kiezen de betonelementen te impregneren of juist niet. Waar het in de ene tuin het juist mooi staat dat het grijze strakke beton een natuurlijk tintje krijgt, kan het in een moderne buitenplaats, van bijvoorbeeld een kantoor, uiterst ongewenst zijn. In het begin, wanneer ze nog nieuw zijn, zal je enige witte uitslag zien. Kalkuitbloei heet dat, maar dat verdwijnt vanzelf. Hier hoef je niets aan te doen. Nadat betondingen echter een wintertje buiten hebben gestaan in een schaduwtuin of een waterpartij zal je zien dat er een groene aanslag op komt. Afhankelijk van het soort tuin dat je hebt ontmos je daarom wel of niet.

AANBEVOLEN

Tuinset Zeus Gardeluxe

De luxe tuinset Zeus van Gardeluxe is weerbestendig en onderhoudsarm!

DIY tuinbank met bergruimte

Deze leuke tuinbank is superhandig en maak je natuurlijk lekker zelf.

Steigerhout meubelen tips

Iedereen kent de lekkere steigerhouten hoekbank wel. Deze heeft een flinke opmar...

Bubalou: de 365 outdoor sofa

Tijdloos design, 100% waterdicht en antibacteriële stof unieke bouw van duurzam...

Gardeluxe Tuinstoelen

De luxe duurzame tuinstoelen van Gardeluxe zijn weerbestendig en onderhoudsarm!

Tuinmeubelen van hout, metaal of kunststof

Tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten; van steigerhout of kunststof. Rus...

Advertentie