Foto: 2016/betondingen.png

Beton: stoer en solide

Ben je op zoek naar stoer meubilair voor in de tuin, kijk dan eens naar beton. De zitelementen van beton zijn strak en anders dan anders.

Bijpassende betonnen accessoires maken het beeld compleet.

Bestand tegen alle weersinvloeden

Beton is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt, als je op zoek bent naar tuinaccessoires. Maar waar je vooraf denkt dat beton een goedkope uitstraling heeft, kom je daar zeker op terug. Betonnen tuinbanken, krukjes of zitblokken passen heel mooi bij iemand die houdt van een strak interieur. Een tuinbank van beton is bestand tegen alle weersinvloeden en kan het hele jaar zonder problemen buiten staan. Zodra de eerste zonnestralen schijnen, kun je direct plaatsnemen op je betonnen bank. Diverse maten en vormen zijn op bijvoorbeeld een website als www.betondingen.nl te vinden.

Ook accessoires in beton laten vervaardigen

Voor de finishing touch kun je kijken naar accessoires van beton. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen bol met een diameter van bijvoorbeeld 28 cm. Zet een grotere van 40 cm ernaast en completeer het geheel met een kleine bol van bijvoorbeeld 12 cm. Deze accessoires zijn eenvoudig maar doeltreffend. Ook bloembakken in de tuin kunnen uitgevoerd worden van beton. Je kunt kiezen voor een betonnen schaal, maar ook voor mooie conische bakken of strakke rechthoekige. Zelfs in de winter, als er geen planten in zitten, zullen deze bakken eyecatchers zijn.

Beton, niet alleen voor de sier

Dat de tuin verder voorzien kan worden van betonnen Oudhollandse tegels, betonnen bielzen, betonelementen op een muurtje, Amsterdammertjes of betonnen traptreden is geen nieuws. Het grijze van beton combineert heel strak met het groen in de tuin. De kleurige bloeiende planten in de bloembakken maken dat de tuin ook nog eens kleur krijgt. Het sierbeton is stevig, solide en zal jarenlang plezier geven.

Reacties