Met de juiste tuinmeubelen uit Brabant en Tilburg de zomer tegem

Vind tuinmeubelen in Brabant en Tilburg van eersteklas materialen die aan al je wensen voldoen en ontdek hoe je eenvoudig vlekken uit de stof verwijdert.

Nu de zon definitief is doorgebroken, gaan steeds meer mensen aan de slag in hun tuin om deze helemaal zomerproof te maken. Zo zit je binnen de kortste keren buiten van het heerlijke weer en je prachtige tuin te genieten. Om je relaxplek helemaal compleet te maken, zijn een stel goede tuinmeubelen natuurlijk onmisbaar. Vind een nieuwe tuinset in Tilburg en laat de zomer maar komen!

Waar vind ik goede tuinmeubelen in Noord-Brabant?

Als je op zoek bent naar tuinmeubelen in Tilburg of omgeving, zit je bij een woonboulevard vaak niet op de goede plek. Meubelboulevards zijn immers gericht op de woning en niet op de tuin. Voor tuinmeubels uit Brabant of Tilburg kan je beter langsgaan bij een tuincentrum. Hier is het aanbod loungesets en dining sets niet alleen uitgebreider, maar ontvang je ook nog eens gedegen advies van echte experts. Waar let je op wanneer je een mooie tuinset aan wilt schaffen?

  • het materiaal: denk aan hout, aluminium, staal of wicker. Het materiaal bepaalt niet alleen in grote mate de uitstraling van je tuinmeubilair, maar ook de mate van onderhoud die je eraan kwijt bent. Aluminium heeft bijvoorbeeld minder onderhoud nodig dan hout, maar hout heeft dan weer een heel authentieke uitstraling;
  • het comfort: een van de belangrijkste voorwaarden van een goede tuinset is natuurlijk de mate van comfort die hij je biedt. Kijk daarom niet alleen online naar het aanbod, maar ga vooral ook langs bij tuincentra om de meubels zelf uit te proberen;
  • de functie: ga bij jezelf na waarom je graag nieuwe tuinmeubels wilt kopen. Wil je een relaxplek in je tuin creëren met comfortabele loungestoelen of ga je liever voor een praktische dining set waarop je lekker lang kunt natafelen? Houd dit doel voor ogen tijdens je zoektocht naar een geschikte tuinset;
  • de plek: niets is vervelender dan een mooie tuinbank in Tilburg aanschaffen om er vervolgens achter te komen dat hij toch wel een beetje te groot is voor in die ene hoek. Bepaal daarom van tevoren al waar je tuinset moet komen te staan en hoe groot hij ongeveer moet zijn.

Tips om je tuinset uit Brabant mooi te houden

Als je je keuze voor een tuinset hebt kunnen maken, ben je natuurlijk zo trots als een pauw op je nieuwe aanwinst. Vol trots laat je aan iedereen die het maar wil horen weten welke tuinmeubelen uit Brabant jouw achtertuin sieren. Maar na verloop van tijd beginnen er toch slijtageplekken en vlekken in de stof te ontstaan. Hoe voorkom je nou dat dit gebeurt en zorg je ervoor dat je tuinmeubels mooi blijven?

  • bescherm je tuinmeubilair tegen weersinvloeden door een hoes te gebruiken;
  • verwijder vlekken door een sopje te maken van groene zeep en lauw water. Gebruik hiervoor een zachte borstel, waarmee je ronddraaiende bewegingen over de vlek maakt;
  • gebruik een speciale reiniger voor houten tuinmeubelen wanneer je last heb van vastzittend vuil of groene aanslag;
  • ga aan de slag met staalwol wanneer je metalen tuinset begint te roesten. Gebruik vervolgens metaalverf om roest in de toekomst te voorkomen.

Tijd om je tuinmeubels naar buiten te halen

In koude maanden is het in sommige gevallen raadzaam je tuinmeubelen uit Tilburg of Brabant ergens binnen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan tuinstoelen van wicker of ander vlechtwerk. Tuinmeubelen van teakhout en aluminium kunnen daarentegen het hele jaar door buiten blijven staan. Haal je tuinmeubelen in het vroege voorjaar weer uit hun schuilplek vandaan of plof gelijk neer op je tuinset wanneer deze nog buiten stond. Met de mooiste en meest comfortabele tuinmeubelen uit Brabant en Tilburg zit jij gegarandeerd de hele lente en zomer heerlijk te zonnebaden in je achtertuin!