Foto: hunker-palletbank

Dit zijn de leukste tuinmeubels van pallethout

Je wilt je tuin leuk inrichten. Hoe kan dat beter dan met stoere meubels van pallethout? Wij zetten de vijf leukste voorbeelden voor je op een rijtje.

Guido van Loon

Het gebruik van houten pallets in je tuin heeft veel voordelen; het is goedkoop, duurzaam en je kunt zóveel mee. Van een heerlijk lounge-hoek tot een fietsenrek en alles wat daar tussen zit! Bijna alles is mogelijk! Wij hebben de leukste voor je geselecteerd.

Maar eerst: moet je je tuinmeubels van pallethout behandelen?
Het mooie van pallethout is; je hóeft het niet te behandelen, het kán wel. Kies je er voor om het hout niet te behandelen, dan zal het langzaam vergrijzen. Het hout zelf zal niet aangetast worden, het gaat er alleen om of je dit zelf mooi vindt. Wil je het hout wél behandelen? Dan kun je het beitsen. Je schuurt het eerst goed op, vervolgens stof je het hout af en breng je de beits dun aan. Je kunt kiezen voor hout met een kleur, maar transparante beits is ook mogelijk. Hierbij blijft stoere houtlook behouden.

Klaar voor de vijf leukste tuinmeubels van pallethout?

1. Stoere loungehoek

Hoe stoer is deze loungehoek? Dit kun je ook eenvoudig zelf maken. Schroef een aantal pallets tegen elkaar, leg een mooi dik zitkussen er op en nog wat kussen in je rug en je bent er helemaal klaar voor!

-> Zo zet je deze loungehoek in elkaar: Hunker.com

2. Superleuke bijzettafel

Deze superleuke (en handige) bijzettafel is ideaal voor de barbecuers onder ons! Je kunt al je onmisbare accessoires er op kwijt. Deze versie heeft zelfs wieltjes er onder, en is dus verrijdbaar. Dat maakt hem natuurlijk helemaal af.

3. Afzetting voor de moestuin

Heb je een grote tuin en wil je daarin een plek maken voor een moestuin? Dan kun je dit heel mooi afzetten met pallethout zoals in dit voorbeeld. Een 'hekwerk' van natuurlijk materiaal past heel goed in een tuin.

4. Plantenwand

Pallets lenen zich perfect als decoratie voor je planten. Zeg nou zelf: een wand van een houten pallet met potten erop ziet toch erg vrolijk uit? Helemaal als je de pallet een leuk kleurtje geeft!

5. Fietsenrek

Het hoeft niet alleen mooi te zijn, het mag ook praktisch (en toch ook mooi). Dit fietsenrek is daar een goed voorbeeld van, het bewijst dat natuurlijke materialen, zeker in de tuin, altijd goed passen. Veel leuker dan een metalen fietsenrek toch?

Meer voorbeelden? Dit kun je ook nog met pallethout.

Ook aan de slag met pallethout? Hier kun je het kopen.

Reacties