Zo maak je van je tuin een ware oase

Misschien ben je net verhuisd en wil je eindelijk aan de tuin beginnen, of is je huidige tuin toe aan een upgrade.

Guido van Loon 11 September 2021

Op welk punt je ook staat, de tuin wordt voor mensen steeds belangrijker. Zeker doordat we de afgelopen tijd steeds meer thuis zijn geweest, beseffen we hoeveel waarde we hechten aan buiten zijn en het hebben van een eigen fijne plek. Je wilt dus van je tuin een echte gezellige tuin maken, een heerlijke groene oase waar je heerlijk tot rust kunt komen en waar de kinderen fijn kunnen spelen. Met deze tips tover je de tuin om tot die oase van rust en luxe. 

Sfeerverlichting

Met verlichting kun je direct een echte sfeer neerzetten. Niet alleen binnen in je huis, maar ook buiten in de tuin. Wil je de tuin een luxe en mooie uitstraling geven, dan kun je dit direct doen door sfeerverlichting toe te voegen. Denk hierbij aan prikkabels, fakkels, mooie lichtbollen, kleine lampjes langs een paadje door de tuin. Heb je een overkapping waar je gezellig kunt zitten? Voeg ook hier verlichting toe en je kan de zomeravonden verlengen door heerlijk onder het genot van een hapje en drankje weg te dromen in de sfeervol verlichte tuin. Zo maak je van de tuin een echt verlengstuk van je woonkamer. 

Zwembad alleen voor de rijken?

Bij een zwembad in de tuin denk je wellicht snel aan een grote villa met een gigantische tuin. Toch kun je in een kleine ruimte ook zeker wel een zwembad kwijt. Wanneer je de ruimte hebt kun je gaan voor een vast zwembad, maar je kunt ook kiezen voor een opzetzwembad voor in de tuin. Ideaal voor wanneer je niet het hele jaar een zwembad in de tuin wilt, maar in de zomer wel wilt kunnen genieten tijdens warme dagen van deze heerlijke luxe. En het hoeft niet eens heel duur te zijn. Op deze manier ervaar je een luxe gevoel zonder dat je daar een enorm bedrag aan kwijt bent. Nu de zomers vaak steeds warmer worden is het ook een ideale manier om af te koelen in je eigen tuin. 

Heerlijk kokkerellen in je buitenkeuken 

Nog een manier om het ultieme luxe gevoel te creëren in je eigen tuin, is het aanbrengen van een buitenkeuken. Dit kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. En voor elk budget is een buitenkeuken een optie. Je kunt kiezen voor een mooie barbecue waar je de meest heerlijke gerechten op klaar kunt maken. Hiermee heb je op een eenvoudige manier al het gevoel van een buitenkeuken in de tuin. Uiteraard kun je dit ook uitbreiden tot een vaste, complete buitenkeuken met alles erop en eraan. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je op een warme dag niet binnen boven de dampende pannen hoeft te staan. Bovendien is het extra gezellig wanneer je vrienden, familie of gezin lekker buiten zitten. Op deze manier kun je er toch bij zijn op het moment dat je aan het koken bent.  

Grote bloempotten

Wil je je tuin een mooie, luxe uitstraling geven? Kies dan voor een aantal grote bloempotten. Hiermee heb je echt een statement piece in je tuin en het staat ook nog eens fantastisch. Door een aantal grote bloempotten op een rij te plaatsen, kun je ook een mooie afscheiding creëren op een natuurlijke manier. Plaats je dezelfde bloempotten ook binnen, dan creëer je helemaal een mooie overloop van binnen naar buiten. 

Ga voor groen

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om gras of perkjes te verruilen voor tegels. Het geeft minder onderhoud (zou je denken) en wanneer je niet een hele grote tuin hebt heb je daardoor meer zitruimte. Toch is het belangrijk om het groen terug te brengen in de tuin. Het helpt mee in het vergroenen van de stad en zo heeft water beter de kans om te worden opgenomen door de grond. Bovendien denk je bij tegels misschien aan een onderhoudsvrije tuin, maar ook daarbij moet je regelmatig aan de slag om het onkruid tussen de tegels te verwijderen. Leg je een gazon aan dan moet je het gras bijhouden, maar dit hoeft niet meer tijd te kosten dan het verwijderen van al het onkruid. Dus voordat je tegels gaat bestellen, denk nog eens goed na over wat voor soort tuin je wilt. Met een groene tuin help je niet alleen mee aan een gezonde biodiversiteit, maar heb je ook een veel fijnere plek om tot rust te komen temidden van al dat groen. Dus kies liever voor een fruitboom, gras en een border vol met prachtige bloemen. 

 

Reacties