string(1) "p"

Welke tuinplanten kiezen?

Beschik je over een balkon waar nog wel wat sfeer aan toegevoegd kan worden of kan je tuin wel een kleine oppepper gebruiken?

Tuinplanten bieden de oplossing

Tuinplanten vormen namelijk het perfecte item om je terras, balkon of tuin van nieuw leven te voorzien en een specifiek tintje te geven. Wat dacht je van een olijfboom, een klimplant of een exotische bamboeplant? Er zijn mogelijkheden zat.

Tuinplanten voor een exotisch sfeertje
Zit je al helemaal in zomerse sferen bij het zien van een exotische plant? Dan wordt het hoogste tijd om de zon en het vakantiegevoel eens wat dichterbij te halen. Bijvoorbeeld door de aanschaf van speciale tuinplanten zoals de Chamaerops Humilis ‘Vulcano’, een Fargesia bamboeplant, een Chinese waaierpalm of een klassieke olijfboom.
De Chamaerops Humilis ‘Vulcano’ en de Chinese waaierpalm (ook wel Trachycarpus Fortunei genoemd) zijn palmbomen die uitstekend tegen het Nederlandse klimaat bestand zijn. Beide planten hebben een sterk karakter en trotseren daarom zonder problemen winterse temperaturen.
Ook de Fargesia bamboeplant ligt niet wakker van een beetje kou. Hij past perfect bij een terras maar kan ook net zo goed als wintergroene haag ingezet worden.
Een olijfboom staat natuurlijk ontzettend charmant op een klein tot middelgroot, zonnig balkon. Olijfbomen behoren in tegenstelling tot palmbomen en bamboe tot de kwetsbaardere tuinplanten. In de winter dien je de olijfboom daarom goed te beschermen tegen kou.

Compacte planten voor op je balkon
Mag het allemaal wat compacter en wil je niet direct met grote tuinplanten opgescheept zitten? Dan zou je eens een kijkje in het assortiment van compacte planten moeten nemen. Deze tuinplanten passen perfect op een balkontafeltje en zorgen voor een knus resultaat. Heb je de vrolijke bananen- of ananasplant voor de zomermaanden al gezien? Of ga je voor het blauwgroene siergras van de Festuca intense blue? Deze tuinplant past vanwege zijn koele en serene uiterlijk perfect bij de winter!

Geluksklavers voor je tuin
Ben je nog op zoek naar dat beetje geluk voor je gazon of moestuin? Denk dan eens aan de symbolische Geluksklaver (ook wel Oxalis Triangularis genoemd). De Geluksklaver past goed bij het voorjaar en is een echte buitenplant. De klaverblaadjes hebben iets weg van vlinders en komen extra speels tot uiting in een mooie pot.
Combineer de Geluksklaver eens met groene en donkere varianten voor een afwisselend effect. Wanneer je tuinplanten als de Geluksklaver goed verzorgd, produceren ze zelfs witte bloemetjes – dat wil je vast niet missen!

Tuinplanten met volop privacy
Wanneer je je tuin maar al te graag wilt omtoveren tot een prachtig bloemenparadijs zou je de Koningin der klimplanten, ofwel Clematis Alpina, eens kunnen overwegen. Deze klimplant is winterhard en verdraagt zelfs temperaturen van -25 graden. Vorst en vrieskou vormen in die zin geen enkel probleem. In de lente, rond april en mei, kun je genieten van weelderige blauwe bloemen die je tuin een prachtige uitstraling geven. Heb je een hek of schutting? Plaats de klimplant dan tegen het hek of de schutting aan. De Clematis heeft namelijk sterke klimkwaliteiten en bereikt zonder moeite hoogtes van wel 3 meter. Een ideale tuinplant voor de nodige privacy!