Laurierkers

Laurierkers

Prunus laurocerasus zoals in latijns de Laurierkers genoemd word. Een struik die voort komt uit de rozenfamilie. Een super mooie struik die het hele jaar door groenblijvend is Dus ook in de winter. De laurierkers kan als maximale hoogte 14 meter groeien. 

 

De schors van de laurierkers is bruinachtig. De kroon is breed en gespreid.
De bladeren zijn langwerpig en licht groen van kleur. Als de struik ouder word worden de bladeren donkerder. 

De laurierkers kan bloeien. De bloemen zijn roomkleurig en hebben een opvallende geur. Je ziet alleen bij struiken die veel licht krijgen en los staan (niet als haag) bloemen. Ook als je de struik vaak snoeit zul je bijna nooit bloemen zien.

De vruchten van de laurierkers zijn paar zwart. De vruchten zijn ongeveer 2 cm groot. Het is een ijzersterke plant die op bijna alle grondsoorten kan groeien. Ook maakt het niet uit of je hem in volle zon of schaduw plant. De zwarte bessen zijn erg intrek bij vogels. 

 

Doordat het een snelgroeiende struik is, is hij zeer geschikt voor een haag. Ze zijn het hele jaar door groen, hierdoor kun je veel privacy in je tuin creëren. Ze zijn in veel verschillende maten te bestellen. 

Om hoge inkijk tegen te gaan zijn er de leilaurier bomen. Ook wel de Novita genoemd. Bij deze bomen laten ze de takken in een bepaalde richting groeien. Maximale hoogte van een leilaurier is 4 meter. Dit bereik je alleen door niet te snoeien. De bladeren van de leilaurier zijn groen, ook in de winter. De kleur van de bloemen zijn roomwit. De leilaurier is een prachtige boom. Ook zeer geschikt om er een haag om stam van te maken. Een haag die veel privacy in de tuin kan geven. Dit omdat hij het hele jaar groen is. De leilaurier heeft een leirek van 150 cm, de stamhoogte is 180 cm. 

De beste periode om een leilaurier te planten is van 1 Oktober tot 1 Juni. In deze periode worden ze namelijk met kluit geleverd. In de zomer is dit in pot. 

 

Wij leveren alleen kwaliteit struiken, met 2 jaar groeigarantie.

 

 

Deze maand hebben wij scherpe aanbiedingen met 25% korting.