Foto: 2016/Mediterraans-tuintrends.jpg

Tuintrends voor een relaxte zomer

Prachtig, de zon hoog in de lucht op een heldere dag, de aroma van de bloemen prikkelt je neus terwijl je geniet van een welverdiende break in je eigen tuin

Mogelijkerwijs in gezelschap van goede vrienden of buren heerlijk genietend van een verkoelend drankje of gewoon in je ééntje genieten van de heerlijke zonnestralen in je eigen stukje grond. Tover je tuin om tot de tuin die je altijd al had willen hebben en wees voorbereid op een mooie, heerlijke zomer 2016.

Mediterraanse sfeer

Actualiseer Middelandse zee ambiances en zorg voor een meer dan ontspannen entourage in je tuin. Kies gedetailleerd de beginsel van bestanddelen voor een metamorfose van je eigen walhalla. Voor de bouw van een zuidelijke aanpak gebruik je een crème basis, of wellicht kies je voor matte zachte, licht wolkerige stoere betonlook in je tuin. Voor een prachtige afwerking gebruik je een afdakje van rietstengels. Of ben je meer toe aan een eenvoudig en/of natuurlijk resultaat, gebruik dan een omheining van hout hetgeen samengaat met een volop stralende zon, dat een fijn schaduwbeeld afgeeft. Een geschikte loungeset van natuurlijke materie zoals woekerende bamboe of een ander mooi wintergroene tuinplant maakt het plaatje volledig. Om de toch al arcadische setting volledig af te maken, gebruik je voldoende kussens in wereldse verfijning zoals een okergele kleur die je tevens goed kan combineren met natuurtinten zoals grijs, zwart of wit. Mogelijk kan je het totale plaatje completeren met een goudpalm , de nodige vetplanten en een degelijke vaas met wilde bloemen ter versiersel.

Industriële loungeset

Selecteer een samenspel van warmhartigheid en hedendaags, een keuze die geheel bij deze tijd aansluit maar wat toch behoorlijk wat perspectief biedt om je eigen vindingrijkheid te laten gelden. Laat je aanzetten of aanmoedigen door de industriële uitstraling, die we uiteraard kennen uit de oude grof opgezette fabrieken van vroeger. Creëer je eigen aparte persoonlijkheid. De onbevangen materialen mogen daarbij best een eigen timide geaardheid hebben. Met tuinmeubels van teakhout, gekoppeld aan grote loungekussens, presenteer je in één manoeuvre een geheel hedendaagse smaak. Probeer evenzeer te afwisselen met meubels van hout of metaal die je eenvoudig van plaats kan verzetten. Tracht ook traditioneel en vrijzinnig samen te stellen vooral als het gaat om je keuze voor planten. Vaatplanten, doorn en hangplanten zijn beslist goed te koppelen aan een Taxusplant.

Franse sferen

Mooie, lange zomerse dagen, grazende koeien op aflopende gebergtes en druiven planten in overdaad, dat is Frankrijk gekenmerkt met boordevol wetenswaardigheden en mooie verhalen. Die stemming en atmosfeer van het mooie Frankrijk kan je goed uitvoeren of importeren in je eigen tuin. Of denk je misschien meer aan een traditionele boerderij met gietijzeren tuinmeubels, en met name aan een eikenhouten tafel waar de passie voor het ouderwetse handwerk er van af glinstert. Deze aanpak vraagt om originaliteit en brutaliteit, maar is toch heel gemakkelijk te realiseren, simpelweg door gebruik te maken van oorspronkelijk en natuurlijke materialen, evenals hout, echter ook gietijzer en uiteenlopende soorten steen kunnen goed toegepast worden. Associeer een straatkei van natuursteen als grondbedekking met de inzetbaarheid van veel biologische groen van de planten in je tuin. De Taxusplant komt in een soortgelijke setting exceptioneel goed tot zijn recht en zorgt zelfs voor wat meer poëtische sferen. Breng kleur aan in je tuin door in het bijzijn van Salieplanten de grenzen te overleggen. De prachtig paarse kleur zorgt voor extra gezindheid en verspreid een meer dan behaagelijke geurigheid voor de lange zomeravonden. Denkbaar is het verdelen van de Salie over stenen bakken om een kosmische resultaat te bewerkstelligen. Waar je ook aan kan denken is de gelegenheid om met de constructie van je tuin te spelen om zodanig een romantische en sfeervolle tuin te waarborgen. Stoelen en tuinkussens bedek je met een natuurlijk katoenen stof in bescheiden kleuren. Wil je een flink en krachtig, bijna industrieel effect toegepast hebben, hanteer dan zwart, met het liefst afgesleten leer toe.

Reacties