Tuinposters maken je tuin helemaal af!

22 Juni 2016

Tuinposters zijn meer dan zomaar een decoratief object. Door de keuze van de afbeelding en de plaats van de poster, krijgt je tuin een totaal andere look.


Foto's van doorkijkjes wekken het idee dat er na je tuin nog 'iets' is waardoor je optisch ruimte creëert. Een doorkijkje kan een blik langs een haag of onder een rozenboog door zijn naar een ander perk of vergezicht. Maar net zo goed een half geopend raam of deur met daarachter een ander terras. Met name die laatsten doen het goed tegen de muur van een belendend gebouw omdat je dan de bestaande muur meeneemt in het visuele geheel.

Tuindoek in elk gewenst formaat

Wanneer je op een site kijkt waar je tuinposters kan bestellen zie je vaak dat er maar enkele maten staan aangegeven. Laat je daardoor niet misleiden want tuinposters of tuindoeken zoals ze ook wel genoemd worden, zijn in alle mogelijke afmetingen verkrijgbaar. Vaak staan in de tekst onder de keuzevakken net wat meer bijzonderheden over maatvoering, gebruikt materiaal en kwaliteit.

De gemiddelde printwebshop heeft zo'n 400 verschillende maatvoeringen en biedt je de keuze tussen een dicht tuindoek, bisonyl en een winddoorlatende kwaliteit, ook wel meshdoek genoemd. Lees ook even verder of ze een extra beschermende coating aanbrengen en met welke soort verf hij geprint wordt. Een beetje goede latexprint met afhardende coating moet namelijk makkelijk drie jaar in weer en wind mee kunnen. Zou je de tuinposter in de winters binnen halen en ziet ze in de zomer geen felle zon, kan je deze periode zelfs wel verdrievoudigen.

Tuinposter geeft je vier seizoenen tuinplezier

Tuindoeken verliezen geen blad en hoef je niet te snoeien. Je kan dus vier seizoenen rond onbeperkt genieten van je tuindoek. Heb je bijvoorbeeld voor in je tuinkamer of op je terras gekozen voor een afbeelding van een rozentunnel of een bospad, zit je zelfs in de winter heerlijk in het groen. Paar kuipplanten tegen de rand om de overgang tussen doek en achtergrond meer een geheel te laten vormen en je tuin is meteen helemaal af.

AANBEVOLEN

12 stijltips voor een fantastisch balkon - ook voor de kleintjes!

Elk balkon, hoe groot of klein het ook is, kun je ...

Stopcontact paaltje tuin zwart

Een simpel maar fraai paaltje voor de stopcontacte...

Brievenbus cortenstaal

Brievenbussen gemaakt van cortenstaal, levendig ro...

8 tips om betaalbaar af te koelen in je tuin of op je balkon

Met schaduwdoek, een opblaasbare jacuzzi, een mooi...

Alle ruimte voor een moestuin op je balkon met de HANGTUIN

Er is een trend overgewaaid uit Amerika: Stadstuin...

Brievenbus beton grijs

Deze betonnen brievenbussen met hardstenen uitstra...
Advertentie