Foto: verticaal-tuinieren-minigarden

Groene vingers? Denk ook eens aan verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren; daar heb je waarschijnlijk niet direct een heel helder beeld bij. Toch kan dit wel eens een hele nieuwe trend gaan worden.

Voor verticaal tuinieren heb je namelijk helemaal geen grote lap grond nodig. Verticaal tuinieren kun je gewoon… overal!

Aan de slag in de tuin of het balkon

Niet iedereen heeft een enorme tuin. Of zelfs maar een kleine tuin. Dan heb je toch best een probleem als je groene vingers jeuken om aan de slag te gaan met kruiden, plantjes of bloemen. Tuinmeubelen.nl kan dit probleem verhelpen en biedt hiervoor dé oplossing! Maak kennis met verticaal tuinieren; dé manier om ook op je balkon (of andere kleine ruimte) lekker met aarde en plantjes aan de slag te gaan.

Urban Gardening

Verticaal tuinieren wordt ook vaak Urban Gardening genoemd; stads tuinieren inderdaad. Deze trend bestaat al langer. Het verhaal gaat dat de naam van de bekendste wijk van Amsterdam, De Jordaan, afgeleid is van het woord Jardin, dat tuin betekent! Zelfs nu nog zie je in deze wijk, met de straten vernoemd naar bloemen, in Amsterdam de kleine tuintjes op de stoep en tegen de muren aan. Karakteristiek en gezellig. Verticaal tuinieren is booming en je kunt er alle kanten mee op (wel verticaal dan)! Tegenwoordig hebben we de verticale moestuin, met eetbare wanden met groenten en kruiden, maar ook de schaduwtuin of siertuin.

Onderhoud

Verticaal tuinieren verschilt in onderhoud niet zo veel van het gewone tuinieren. Het is wel van belang om goed te kijken naar de type planten die je kiest. Is er voldoende zon? Krijgen de planten voldoende water en kan het water goed weglopen? Verticaal tuinieren is mogelijk voor iedereen en voor ieder budget. Bij Tuinmeubelen.nl vind je onder meer fraaie plantenbakken en ophangsystemen van het merk Minigarden. En Keter brengt een 5-delige plantenbak, die samen een kleurrijk geheel vormen. Dus waar je ook woont, hoe klein je ruimte ook is, tuinieren kan echt overal!

Knit collection by Curver

Nieuw dit jaar bij Tuinmeubelen.nl is de Knit collection van Curver, een unieke serie designproducten met een gezellige gebreide uitstraling in trendy pastelkleuren. De plantenbak is voorzien van een stop om het water naar keuze weg te laten lopen of juist in de pot te behouden.

Publicatiedatum: 4 april 2016

Reacties