De kleurrijke herfsttuin

01 Oktober 2015

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.


Hoezo ‘vallende blaadjes’ blues? Het is tijd voor een happy herfst! De tuintrend ‘Happy Life’ is de inspiratiebron voor een kleurrijke herfsttuin. Planten, kleuren en materialen kun je naar hartenlust met elkaar combineren.

Knalkleuren
Je trekt je niets aan van de kalender, je wordt juist vrolijk van die prachtige herfstkleuren. Muren, schuttingen en meubelen verf je in felle kleuren. Hetzelfde doe je met fruitkistjes. In die kistjes zet je felgekleurde potten met bloeiende planten. Je plukt bloemen uit de tuin en stopt ze in wissellijstjes. Dat is jouw creatieve interpretatie van een verticaal tuintje.

Rijke bloeiers
Rijke bloeiers met bloemen in felle kleuren zijn er ook in de herfst. Neem bijvoorbeeld de najaarsviool. Die is er in duizelingwekkend veel kleuren. En dan kun je ook nog eens kiezen tussen soorten met mini- en maxibloemen. Een andere herfsttopper is de bolchrysant. Met één plant heb je minstens honderd bloemen te pakken. Groenblijvende planten mogen eigenlijk ook niet ontbreken in de tuin. Kies dit najaar eens voor een laurierboompje op stam of Leucothoe met groen of rood blad.

Ga naar www.mooiwatplantendoen.nl voor een schat aan inspiratie, informatie, DIY-ideeën en tips voor de optimale verzorging van je planten.

Publicatiedatum: 1 oktober 2015

AANBEVOLEN

8 tips om betaalbaar af te koelen in je tuin of op je balkon

Met schaduwdoek, een opblaasbare jacuzzi, een mooi...

Luxe Vogel voederstation

Luxe vogel voederstation inclusief feeders, voeder...

Alle ruimte voor een moestuin op je balkon met de HANGTUIN

Er is een trend overgewaaid uit Amerika: Stadstuin...

Rode tuinbank Apollo

Ontdek onze rode Apollo tuinbank!

12 stijltips voor een fantastisch balkon - ook voor de kleintjes!

Elk balkon, hoe groot of klein het ook is, kun je ...

Tuinzaden

Tuinzaden van kruiden groente en bloemen voor in d...
Advertentie