string(1) "a"

5 tips om je tuin in kerstsfeer te brengen

Het wordt buiten steeds kouder en donkerder, de winter doet langzaam zijn intrede.

Een van de leukste dingen aan de winter is dat Kerstmis er weer aankomt. Naast de traditionele kerstboom is het leuk om dit jaar wat meer te doen met de versiering. Heb je wel eens gedacht aan een kersttuin? In dit artikel lees je 5 leuke tips om je tuin in de kerstsfeer te brengen.

Ga voor extra kerstverlichting

Hoe meer kerstverlichting, hoe beter. Kerstverlichting is direct gelinkt aan de kerstsfeer en hoort niet alleen thuis in de kerstboom. Versier bomen met deze leuke lichtjes en leg ze langs het tuinpad. Er is ook speciale kerstverlichting verkrijgbaar in de vorm van ijspegels, hang deze op aan de balk van je knikarmscherm zonwering om een extra wintersfeer aan je tuin te geven. Zo hangen de lichtgevende ijspegels direct boven je raam en geniet je er binnen ook van.

Verzamel dennentakken en dennenappels

Dennentakken en dennenappels zijn onlosmakelijk verbonden met kerst. Gebruik deze dan ook als accessoires in de tuin en bijvoorbeeld in een kerststukje op de tuintafel. Zet een grote glazen pot met dennenappels, kerstballen en dennentakken als decoratie in de tuin. Heb je geen dennenboom in de tuin staan waar je de takken en dennenappels van kan gebruiken? Vraag aan je lokale hovenier of hij of zij tijdens het tuinonderhoud er een paar voor je kan sparen.

Zet een kerstboom in de tuin

Wie zegt dat kerstbomen alleen binnen mogen staan? Door een kerstboom in de tuin te zetten en deze ook samen met de familie op te tuigen, geniet je dubbel van de kerstsfeer. Als je een tweede kerstboom teveel van het goede vindt, kan je er ook voor kiezen om een boom of grote struik in de tuin op te tuigen.

Maak het af met nepsneeuw

De hoop op een witte kerst is er elk jaar, maar het gebeurt helaas niet vaak. Neem daarom het heft in eigen handen en ga aan de slag met nepsneeuw. Spray dit in je tweede kerstboom en andere bomen en struiken en voorzie de tuintafel van een laag wit. Geef potten ook een winters randje met wat nepsneeuw. Zo maak je je eigen witte kerst.

Zo breng jij eenvoudig je tuin in kerstsfeer en geniet je dit jaar nog meer van deze gezellige feestdagen.

 

Reacties