Foto: 2019/budget-droom-tuin-tips.jpg

Met een klein budget een droomtuin? Ontdek hoe je dit doet

Ook met een kleine portemonnee is het mogelijk een prachtige tuin te realiseren. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Guido van Loon

Bedenk hoe je tuin eruit moet zien

Wil je je tuin een make-over geven maar heb je geen zin om hier heel veel geld aan uit te geven? Geen nood, dat is prima mogelijk. Want ook met een klein budget kun je je tuin heel erg leuk inrichten. Begin bij het begin: bedenk goed wat je wilt. Ga je voor een gazon (en kies je dan gras of kunstgras?) of wil je tegels? Wil je groen of juist niet, een vijver? Allemaal zaken die je voor jezelf op een rijtje moet zetten, voordat je verder kunt.

Ga op zoek naar inspiratie, op internet, bijvoorbeeld op Foravida.nl of in tijdschriften. Je doet er ongetwijfeld hele leuke ideeen op.

Maak een schets van je tuin

Heb je een idee in je hoofd, dan kun je gaan schetsen. Dit helpt je je idee concreet te maken. Teken uit wat je waar wilt hebben en wat je prioriteiten zijn.

Budgettips voor je tuin

Ook voor budgetips kun je het beste gaan zoeken op internet. Pinterest staat bijvoorbeeld vol met doe-het-zelftips. Wat dacht je bijvoorbeeld van je tuinmeubels of bloempotten een nieuwe look te geven door ze te verven? Zo ziet het geheel er compleet anders uit, maar heb je geen nieuwe spullen hoeven kopen. Een ander leuk idee is om eens in de plaatselijke kringloopwinkel te neuzen. Hier staan altijd wel bruikbare spullen waarmee je, eventueel na een kleine opknapbeurt, mee vooruit kunt. En ook Marktplaats staat vol met tweedehands tuinproducten.

Tuinonderhoud

Vergeet verder het onderhoud niet. Zorg goed voor je tuinmeubels en planten. Zo gaan ze veel langer mee! Wat betreft planten is het sowieso een goed idee te kiezen voor soorten waar je meerdere seizoenen mee vooruit kunt.

Veel plezier met je budget-droomtuin!

Reacties