Klein balkon? Zo richt je dat in!

Een klein balkon inrichten… Tja, hoe doe je dat? Je wilt het beste uit de kleine ruimte halen, zonder dat het propvol staat met spullen.

Guido van Loon 13 Augustus 2019

Er zijn manieren om je balkon zowel knus en gezellig in te richten als praktisch. Wij hebben de beste tips voor jou opgeschreven. 

Meubels ophangen

Het kan gek klinken: meubels ophangen. Zo’n raar idee is het eigenlijk niet. Er zijn namelijk hele mooie hangstoelen te verkrijgen die even mooi zijn als normale tuinmeubelen, maar dan hangend. Het scheelt veel ruimte en ziet er nog leuk uit ook. Je kan ook een hangmat nemen voor dat echte tropische gevoel. Een kokosnoot erbij en je hebt je eigen oase gecreëerd. Naast bepaalde tuinmeubels die je kan ophangen is er nog een tweede optie en dat zijn opklapbare stoelen en tafels. Aan het einde van de dag kan je ze dan inklappen en aan de muur ophangen.

 

Barbecue voor op een balkon

Een balkonbarbecue. Het is niet heel bekend, maar het bestaat echt. Houd jij van etentjes met vrienden en ben je jaloers op de mensen die kunnen barbecueën in hun achtertuin? Jij kan dat ook met de balkonbarbecue. Deze speciale barbecue hang je op aan de reling van je balkon. Het enige waar mee op moet passen is dat er niet per ongeluk een burger naar beneden valt, maar je moet er wat voor over hebben!

 Lichte materialen

Met een klein balkon moet je flexibel zijn met je indeling. De ene avond heb je misschien meer mensen op bezoek dan op een andere avond en dan wil je het wel praktisch kunnen inrichten. Tuinmeubels aanschaffen die je makkelijk kan verplaatsen is daarom de beste beslissing. Zo heb jij de vrijheid om je balkon anders in te delen. Lichte materialen waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld rope of hout. Bonustip: wieltjes onder je meubels vastmaken! Waarom meubels tillen als je ze ook kan rollen? 

Is je balkon zodanig klein dat je liever niet teveel tuinmeubels neerzet, dan kan je ook de vloer gebruiken. Hier is wel wat creativiteit voor nodig. Met leuke kleden, wandkleden en een heleboel kussens heb jij zo een knusse loungebank gemaakt, maar dan op de vloer. 

Zo zie je maar weer; een balkon inrichten hoeft geen uitdaging te zijn!

Reacties