Kleed jouw tuin, terras of balkon aan

We zijn er aan toe, de zomer. Hij is soms al even aanwezig, maar het weer is nog wisselvallig. Daarom heb je nu nog de kans om jouw tuin aan te pakken.

25 Juni 2019

Maai het gras, spuit de terrastegels schoon, haal het onkruid weg en kijk eens voor leuke nieuwe tuin accessoires. Voor elke ruimte geldt natuurlijk een andere aanpak, om het praktisch en sfeervol te maken. Hier volgen er een paar:

Voor op het balkon

Heb je een beperkte ruimte? Zelfs dan kan je het knus en gezellig inrichten. Maar het belangrijkste begint bij je privacy. Wil je de inkijk op je balkon verminderen, bevestig dan een afschermdoek aan je balkonwanden. Behalve je eigen plekje wil natuurlijk ook tijdens het aangename weer buiten kunnen barbecueën of een boek lezen. Prettig als je dan op het balkon kan zitten. Met een tuinbank of hangstoel gun je jezelf comfort. Of wat denk je van een pallet bank. Juist omdat de ruimte schaars is, moet je deze goed benutten. Maak het helemaal compleet met palletkussens en kleurrijke verlichting, waardoor je tot in de late uurtjes kan genieten van het knus balkonnetje.

Maar bij een prachtige ruime tuin kan je sneller denken aan een opzet zwembad en een parasol voor de kinderen, die nog lang niet uit het zwembad willen. Je kan volop genieten van de mogelijkheden, want in de andere hoek kan je een lounge hoek maken of je tuinmeubels plaatsen. Heb je een feestje of bezoek? Haal dan je tuinkussens uit de tuinkist. Dan ben je van alle gemakken voorzien. Haal de drankjes uit de koelkast en heb het gezellig samen.

Terras-overkapping / serre

Het blijft hier altijd droog, dus maak je geen zorgen over de lounge set en tuinmeubelen. De kussens kan je prima laten liggen voor de volgende dag. Ook aan zitplaatsen heb je geen gebrek, wel moet je rekening houden met de tuinkussens. Vaak krijg je deze niet mee geleverd, en ze moeten natuurlijk wel passen. Houd hier rekening mee, wil je sfeer aanbrengen in je serre of tuin overkapping? Koop dan een leuke tuinposter of breng een tuin schilderij aan op de schutting of wand.

Zo zie je maar weer, voor elke vierkante meter in jouw tuin, in de serre, balkon of op het dakterras kan je aan de slag om er een zomerproof tuin van te maken. Probeer nieuwe dingen uit, verschuif meubels / voorwerpen in de ruimte, denk aan de kleurcombinaties en als het dan zo ver is. Geniet er dan optimaal van, want de zomer die mag nu wel komen. We zitten er klaar voor!

Reacties