Is jouw huis al klaar voor het voorjaar?

De zon gaat steeds vaker schijnen en de eerste warme dagen van 2021 zijn al achter de rug.

Guido van Loon 19 Maart 2021

Officieel begint de lente dit jaar op 20 maart, dus het voorjaar breekt al bijna aan. Met dit in het vooruitzicht, is het de hoogste tijd om je huis klaar voor het voorjaar te maken. Eruit met de winterspullen en erin met de lentespullen: zo maak jij je huis klaar voor het voorjaar!

Laat de zon binnen

Het is weer langer licht en de zon laat zich steeds vaker zien. Een goed moment om dus eens te kijken of de raamdecoratie nog aan al jouw wensen voldoet. In het voorjaar willen de meeste mensen zoveel mogelijk daglicht binnenlaten, maar ook voldoende privacy en zonwering. raamdecoratie die hieraan voldoen zijn bijvoorbeeld shutters en jaloezieën. Je kunt de hoirzontale lamellen zo draaien dat er voldoende daglicht  binnenkomt maar pottenkijkers niet naar binnen kunnen gluren. Een andere mogelijkheid is een top down bottom up plissegordijn. Dit soort raamdecoratie monteer je aan de zijkant van het kozijn, waardoor je ze voor elk deel van het raam kunt laten hange. Scherm bijvoorbeeld alleen het middelste gedeelte van het raam af. Mensen kunnen dan niet naar binnen kijken, tewrijl er boven- en onderlangs wel veel daglicht binnenkomt. 

Voorjaarsinrichting

Ook de inrichting mag in het voorjaar anders en dit hoeft niet duur te zijn. Natuurlijk kun je nieuwe spullen kopen, maar dit is echt niet altijd nodig. Schuif eens met de meubels en je hebt met een minimale investering een andere inrichting. Ga ook eens na of je meubels hebt die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Schuur ze op en haal een potje verf en je hebt meubelds die er weer als nieuw uit zien. Je kunt ook de accessoires aanpassen aan het seizoen. Zo zorg je met een paar kleine veranderingen voor een groot verschil. Koop bijvoorbeeld eens andere kussenslopen voor de kussentjes op de bank. Ga in de lente en zomer voor lichte accessoires en in de herfst en winter voor accessoires met rijkere kleuren. 

Voorjaarsschoonmaak

Tot slot mag de voorjaarsschoonmaak ook echt niet ontbreken op deze lijst. Mest alle kamers uit en haal overal een doekje overheen. Schuif ook de meubels aan de kant, zodat je ook alle plekken grondig kunt schoonmaken waar je normaal lastig bij komt. Vergeet ook niet om de buitenkant van je huis klaar voor het voorjaar te maken. Haal de bladeren uit de dakgoot en veeg het terras aan.
Zo is jouw huis weer helemaal klaar voor het voorjaar!

Reacties