string(1) "p"

Het nieuwe seizoen gaat bijna weer van start!

In maart gaat het nieuwe seizoen van start, de lente! Dat betekent dat we de tuin weer klaar kunnen maken voor het nieuwe tuinseizoen.

In deze maand kan er volop geplant en gesnoeid worden, omdat de tuin weer tot leven komt. Alles begint weer te groeien. Oude planten die de winter niet overleefd hebben worden verwijdert en vervangen door nieuwe planten. Online Groen heeft een groot aanbod van verschillende soorten tuinplanten. Online Groen biedt vaste planten, bomen en struiken aan.

Hieronder vier tips om je tuin lente klaar te maken:

1. Plant je tuin vol met nieuwe planten
Voordat je nieuwe planten gaat planten moet je ervoor zorgen dat alle dode knoppen en takken verwijdert zijn. De struiken en planten die al begonnen zijn met groeien kan je snoeien, zodat deze op de gewenste manier verder kunnen groeien. Struiken moet je ongeveer 10-15 centimeter van de stam snoeien.

2. Een tuin vol met gezellige kleuren
Vrolijke voorjaarsbloemen in de tuin ziet er natuurlijk enorm gezellig uit. Het geeft zoveel sfeer aan je tuin. Tulpen, narcissen en viooltjes zijn echte bloemen voor in de lente. Ze kunnen geplant worden in bakken, bloempotten of borders.

3. Geef een gezellige sfeer aan je tuin
De avonden worden weer langer en warmer. Dat betekent dat je weer langer buiten kunt zitten ’s avonds. Dat wil je natuurlijk in de gezelligste tuin doen. Plant verschillende gekleurde planten die op verschillende tijden in het jaar groeien. Zo zorg je ervoor dat je het hele jaar een gezellige, kleurrijke tuin hebt.

4. Het onderhouden van je tuin
Je kunt nu wel vol goede moed beginnen aan het opknappen van je tuin, maar het is ook erg belangrijk om het daarna te onderhouden. Dat is niet het leukste klusje, maar is zeer noodzakelijk. Laat je namelijk al het onkruid groeien, is de kans groot dat de planten doodgaan. Mocht je een hekel hebben aan onkruid wieden, dan zouden bodembedekkers een goede oplossing kunnen zijn.