Heb jij een grote tuin? Dit kun je er allemaal mee doen!

Het hebben van een grote tuin is niet alleen erg fijn vanwege de grote mate vrijheid die je erbij krijgt, maar ook omdat je hier heel veel mee kunt doen.

Guido van Loon 05 Mei 2021

Waar je bij een kleine tuin wat creatieve oplossingen moet bedenken om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, hoeft dit niet bij een grote tuin en kun je alles kwijt wat je maar wenst. Hier komt wel het probleem dat het lastig is om een grote tuin knus te maken. We geven je graag wat tips hoe je jouw grote tuin het beste in kunt delen.

Pak het groots aan!

Wanneer je een grote oppervlakte moet vullen, heeft het absoluut geen zin om klein te denken. Je hoeft dus niet aan te komen met kleine meubeltjes en kleine decoraties, want juist daardoor zal jouw tuin nooit een gezellige plek worden. Kies dus voor groots! Wil je lekkere verkoeling in de zomer en heb je je zinnen gezet op een opbouw zwembad? Ga dan voor een groot zwembad! Kies grootse decoraties en planten om de boel wat meer als een geheel te kunnen zien. Plant wat grote en hoge bomen en kies voor een ruime fontein. Als het dus maar groot en ruim is.

Creëer verschillende hoekjes

Om de boel wat knusser te maken kun je het beste een paar fijne hoeken creëren. Verdeel te tuin dus in meerdere gedeeltes, zoals een speelveld of plek om te sporten, loungehoek, eetgedeelte met wellicht een buitenkeuken en ga zo maar door. Wees een beetje creatief, maar ga geen hoeken indelen waarvan je van tevoren al weet dat je het niet gaat gebruiken. Heb je geen kids en wil je ook niet zelf buiten sporten? Maak dan absoluut geen ruimte hiervoor, want dat is echt zonde van de tuin.

Verbouw je eigen groenten en fruit

Als je houdt van tuinieren is het hartstikke leuk om een gedeelte van de tuin in te richten als moestuin. Zo kun je je eigen groenten en fruit verbouwen. Zet een gedeelte af waar je radijsjes, komkommers, tomaten en andere soorten groenten in speciale moestuinbakken verbouwd. Je kunt hiernaast meerdere fruitbomen planten, zoals appelbomen, perenbomen of zelfs citroenbomen. Dit is niet alleen super kleurrijk, maar is ook nog eens ontzettend vermakelijk. Daarnaast kun je voor een zomerse salade alle ingrediënten oogsten uit de tuin, hoe handig?!

 

Reacties