Geen groene vingers maar wel een prachtige tuin? Hier lees je hoe!

De gesprekken op straat gaan van kwaad tot erger, iedereen is aan het fantaseren over hun eigen tuin, moestuin of prachtige bloemen die staan te stralen.

Guido van Loon 16 Juli 2020

En jij staat daar maar... Alle planten om je heen overleven het maximaal een maandje en je staat (zonder dat iemand dit weet) met je handen in je haar te frunniken. Jij wilt ook een mooie tuin voor jezelf en natuurlijk voor de visite die ‘s zomers komt BBQ’en. Maar hoe?

Groen met weinig onderhoud

Ook al wil je het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan de groene beplanting, ook dit zijn levende wezens en hebben liefde, verzorging en aandacht nodig. Verkeerde verzorging zorgt ervoor dat de plant diep ongelukkig wordt en laten we dat nu net willen voorkomen. Probeer voor vaste planten te kiezen, deze zorgen er namelijk voor dat je niet elk seizoen druk bezig hoeft te zijn om je tuin te laten stralen. Ook zijn bomen ideaal om in je tuin te plaatsen. Deze zorgen namelijk voor hoogte en diepte in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan leibomen, die zelf klimmen aan een hek of fruitbomen waarbij je jezelf kunt trakteren op verse (onbespoten) fruit. Yummie!

Gras aanleggen

Een groen gazon vergt veel onderhoud zoals maaien, bemesten, bewateren en (veel) onkruid verwijderen. Kortom: veel werk dus! Geen groene vingers maar wens je toch een mooi gazon? Je kunt dan bijvoorbeeld kunstgras online kopen. Kunstgras is namelijk zorgeloos gras, en als het van goede kwaliteit is dan kan het heel lang blijven liggen. Je kunt vaak nog uit een flink aantal soorten kiezen en je kunt het zelf gemakkelijk leggen. Kwestie van uitrollen, na een tijdje je zomerstoel erop planten en dan genieten van dat heerlijke glas wijn.

Grindstrook plaatsen

Een grindstrook is bedoeld om regenwater op te vangen van bijvoorbeeld je verharde terras of water dat vanuit het dak naar beneden stroomt. Vanuit deze grindstrook kan het geleidelijk wegzakken in de grond. Dit helpt om verdroging van je tuin tegen te gaan en leg je zelf gemakkelijk aan. Hoe? Je hoeft alleen een groot te graven, overloop aan te leggen en te vullen met grind. Nederland is een regenland, dus het kan voorkomen dat de grindstrook vol loopt. Zorg er daarom voor dat je een overloop plaatst van de grindstrook zodat het eventueel kan afstromen naar een sloot of riool.

Reacties