Foto: partytent-tuin

Een feestje in de tuin maar regen voorspeld? Zo los je dat op!

Een feestje geven in de tuin is natuurlijk hartstikke gezellig! Maar helaas is er altijd het risico dat het gaat regenen.

Het weer valt nu eenmaal niet goed te voorspellen. Is er plotseling flinke regen op komst als jij je feest geeft? Balen, maar gelukkig zijn er slimme oplossingen te bedenken: lees gauw verder voor onze tips!

Een waterdichte partytent

Goede overdekking is natuurlijk het belangrijkst als het gaat regenen tijdens je feest. Een partytent biedt een perfecte oplossing: eenvoudig om op te zetten en met een modern jasje ook nog eens een sierlijke toevoeging aan je tuin. Koop je partytent bij Partytent-Online: zo kies je voor een kwalitatieve partytent die je snel in huis hebt. Met een gesloten partytent ben je er zeker van dat de regen buiten blijft – een ideale keuze als er slecht weer is voorspeld. Zo kan het feestje gewoon ongestoord verdergaan als er druppels vallen!

Een voetpad om over te lopen

Als het de hele dag flink gaat regenen, wordt het al gauw een modderpoel in de tuin. Daarom is het slim om een voetpad aan te leggen. Dat hoeft heus niet enorm professioneel te zijn als het gewoon om een feestje met de duur van één middag of avond gaat: je kunt ook snel wat houten planken op je gras neerleggen. Of regel wat losse tegels die je achter elkaar door je tuin plaatst. Als er maar een stevige ondergrond is om overheen te kunnen lopen – dat voorkomt glijpartijen!

Paraplu’s to the rescue

Zorg ook voor verschillende paraplu’s die je in een bak zet om er snel bij te kunnen pakken. Handig bijvoorbeeld als er een stukje door de regen moet worden gelopen van de partytent naar het toilet. De haren en kleding blijven zo gewoon netjes droog.

Verwarming in de tuin

Gaat het niet alleen regenen op de avond van je feest, maar wordt het ook koud? Dan is het een idee om aan buitenverwarming te denken. Het is immers niet zo prettig om een avond lang te staan bibberen buiten. Een uurtje in de kou staan is nog wel te doen, maar hoe langer dit duurt, hoe onaangenamer het wordt. Met buitenverwarming ben je er in ieder geval zeker van dat niemand het koud heeft.

Dekentjes en kussentjes

Nog een manier om voor warmte te zorgen? Leg dekentjes en kussentjes neer! Ook zo blijft de kou een stukje beter op afstand. En het ziet er ook nog eens lekker knus uit, al die dekentjes op schoot.

Goede en waterdichte verlichting

Op een regenachtige dag is het vaak behoorlijk donker buiten. Daarom is het ten slotte handig om aan goede verlichting te denken! Let erop dat je verlichting waterdicht is – om de lampen zonder zorgen aan te kunnen zetten. En met mooie buitenverlichting ziet je tuin er gewoon hartstikke sfeervol uit, ook als het weer niet meezit. Zo wordt dat feestje in de regen heel gezellig!

Reacties