Foto: Tuinkabouters

Breng een vrolijke noot in de tuin met een tuinkabouter

De tuin is voor veel mensen een belangrijke plaats. De tuin wordt gebruikt als buitenruimte om lekker in te ontspannen bij mooi weer.

Maar ook om lekker in bezig te zijn en fysieke arbeid te verrichten. Er zijn tal van verschillende componenten en aspecten die de tuin een bepaalde uitstraling geven.

 

Een van de meest bekende beelden die in zeer veel Nederlandse tuinen is terug te vinden, is de tuinkabouter. Vrijwel iedereen is bekend met deze vrolijke mannetjes die bij menigeen een glimlach veroorzaakt. Tuinkabouters zijn te verkrijgen in duizenden soorten en maten en voeren vaak verschillende handelingen uit. Je kunt tegenwoordig bij diverse webshops tuinkabouters vinden en deze makkelijk online en snel bestellen.

De tuinkabouter is bekend van TV en werd al in 1880 geproduceerd

Veel mensen kennen de tuinkabouter van verschillende TV series of tekenfilms, zoals Kabouter Plop en Paulus de boskabouter. Ook in de Harry Potter films komen tuinkabouters terug. De tuinkabouter is echter al behoorlijk oud en werd al in 1880 voor het eerst gemaakt in het Duitse Gräfenroda. De beeldenmaker Phillipp Griebel besloot in een creatieve bui niet alleen terracotta dieren te maken, maar ook de herkenbare kleine mannetjes te maken.

 

De tuinkabouters zijn herkenbaar aan hun kleine postuur, rode puntmuts, witte baard en natuurlijk aan hun rode bolle wangetjes. De tuinkabouter heeft over het algemeen een zeer vrolijke uitstraling en fleurt daardoor menig tuin op. Er zijn zelfs varianten die ook binnen in het interieur goed passen. Tuinkabouter groot of klein, man of vrouw, terracotta of kunststof, het is allemaal mogelijk tegenwoordig.

 

Tuinkabouters zijn altijd actief in de tuin en voeren handelingen uit

Net zoals in de vele TV series en films gaan er nogal wat verhalen en mythes de rondte over tuinkabouters. Zo zouden deze vrolijke kleine mannetjes ’s nachts in beweging komen en meehelpen aan het verzorgen van de tuin. Om deze verhalen verder aan zwengelen worden de meeste tuinkabouters dan ook in actieve houding vormgegeven, waarbij ze een handeling uitvoeren.

 

Kabouters met een schep of een gietertje zijn onder andere erg populair. Terwijl de tuinkabouter met een vishengel zeer populair is bij veel mensen en als vijveraccessoire gebruikt wordt.

 

Reacties