Foto: mancave-vrouw-man

Wil je de perfecte mancave creëren? Stel jezelf deze vragen

Als je het psychologen vraagt, beweren ze dat elke man een mancave nodig heeft en elke vrouw een womanancave.

Guido van Loon

Ze suggereren dat het hebben van een eigen plek zelfs voordelen heeft voor een succesvol huwelijk. Gewoon een plek om te ontspannen en een pauze te nemen van de buitenwereld. En deze plek kan meerdere doelen hebben. Het kan een plek zijn waar je werkt aan nieuwe hobby's, je favoriete tv-serie kijkt of gewoon een biertje drinkt. Klinkt dit goed in de oren? Dan stellen we voor dat je je eigen (wo)mancave creëert of hoe je het ook wilt noemen. Geïnteresseerd? Stel jezelf de volgende vragen en realiseer jouw eigen mancave.

Waar komt je mancave te staan?

De eerste vraag is het belangrijkst: “Waar komt je mancave te staan?” In een schuurtje buiten, onder de terrasoverkapping? Zolder, kelder of misschien de garage? Dit is belangrijk, omdat het aangeeft hoeveel werk je erin moet steken. Als je een mooie en comfortabele mancave wilt maken, wil je een fijne temperatuur hebben. Dus, als je je mancave in een schuur gaat bouwen, zal het waarschijnlijk erg koud worden in de winter. Dan moet je gaan nadenken over isolatie en allerlei andere dingen. Dit heeft een beetje een prijskaartje in vergelijking met een kamer die al geïsoleerd is. Daarom is het belangrijk om daar goed over te na te denken.

Wat is het doel van je mancave?

Het doel van je mancave is in principe om je gelukkig te maken en je ontspannen te laten voelen. Maar, je wilt bouwen rond die gedachte. Dus, wat zal je gelukkig maken? Een plek waar je kunt chillen en tv-series kijken of een plek waar je een heleboel vrienden kunt uitnodigen. Als je daar uit bent, kun je gaan fantaseren en verder gaan met de volgende vraag.

Ga je het allemaal zelf doen?

Een (wo)mancave inrichten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt gemakkelijk naar Pinterest gaan om daar inspiratie op te doen. Veel mensen zijn je voorgegaan in het bouwen van hun eigen mancave, dus waarom zou je niet wat inspiratie van hen stelen. Wij zeggen altijd maar zo: beter goed gejat, dan slecht bedacht. Als je een groot budget hebt, kun je altijd een professionele interieurontwerper inhuren om je droom mancave te ontwerpen. Wij zijn er zeker van dat ze jouw ideeën kunnen omzetten in realiteit.

Wat is je pronkstuk?

Voor een mancave is het essentieel om een pronkstuk te kiezen dat de sfeer van je mancave weergeeft. Bijvoorbeeld, als je een mancave wilt bouwen die bioscoop waardig is, dan is een grote comfortabele bank of andere zitmeubelen zeker iets voor jou. Maar als je een schuurtje of overkapping hebt dat je wilt omtoveren tot je jungle paradijs, kun je ook denken aan een lekkere jacuzzi!

Als je jezelf deze vragen stelt, weten we zeker dat je de beste mancave krijgt die je je maar kunt wensen. En vergeet niet: een mancave is een plek waar jij kunt ontspannen en relaxen. 

Reacties