Foto: tuin-huis-inrichting-gebruik

Dit kun je allemaal doen met een tuinhuis

Een idyllisch tuinhuisje in je voor-, achter- of zijtuin; wie wil dat nu niet? Maar hoe kies je een tuinhuis dat bij jou past?

Guido van Loon

En wat voor tuinhuizen zijn er precies? Waar veel mensen direct het idee van een berging krijgen bij een tuinhuis, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Enkel je fietsen stallen in een tuinhuis en je gereedschap hier bewaren is best wel zonde van zo’n mooi gebouwtje in je buitenruimte. Kijk dus iets verder en doe wat inspiratie op, want je kunt nog veel meer met je tuinhuis doen dan deze enkel als opslag gebruiken!

Een traditioneel tuinhuis

Ben je op zoek naar meer bergruimte, een extra schuur of simpel een plek waar je fietsen of gereedschap kwijt kunt? Dan is een traditioneel tuinhuis echt wat voor jou. Dit oogt niet alleen een stuk gezelliger dan een simpele berging, maar kun je ook nog uitbreiden met een leuke veranda. Zo kun je er ook nog een gezellige plek van maken die tevens ook functioneel is. Je kunt verschillende traditionele tuinhuizen van Tuin Huis Winkel vergelijken en de beste optie kiezen voor jouw tuin. Zo zorg je voor een opgeruimd uiterlijk in de tuin, maar dan op een sfeervolle manier.

Maak er een mancave van

In een tuinhuis kun je de perfecte mancave bouwen. Ook al doet de naam anders vermoeden, een mancave hoeft echt niet alleen voor mannen te zijn. In een mancave kun je een mooie bar plaatsen en wat ouderwetse barkrukken om een karakteristieke sfeer te creëren. Je kunt het natuurlijk ook over een volledig andere boeg gooien en er juist een hele moderne bar van maken. Met wat mooie wijnklimaatkasten en een sfeervolle haard creëer jij de perfecte plek om lekker te borrelen en te relaxen met vrienden of met je partner.

Een tuinkas voor je groenten

Ben jij verliefd op tuinieren en wil je graag je eigen groenten en fruit verbouwen? Dan kun je ook voor een gave tuinkas gaan, welke je gecentreerd in je tuin zet. Zo vangt deze genoeg zon om jouw groen lekker te laten groeien. Je kunt elk seizoen mooie kruiden, groenten en fruit uitkiezen om te zaaien, welke je binnen enkele maanden al kunt oogsten. Als je voldoende ruimte hebt voor een grote kas kun je zelfs misschien zelfvoorzienend zijn! Met een paar simpele benodigdheden kun jij al direct van start met je project.

 

Heb je nu al een tijdje na zitten denken om een tuinhuis aan te schaffen en in de tuin te plaatsen? Ga eens langs bij een showroom om een tuinhuis van binnen te bekijken en wellicht zit er nog een leuke optie tussen waar je nog nooit aan gedacht had! Het zal je verbazen hoeveel opties er allemaal zijn voor de inrichting van een tuinhuis.

 

Reacties