De mooiste tuinhuisjes

Een huisje in de tuin trekt altijd de aandacht.

08 Mei 2015

Bij de aanschaf van een blokhut of een tuinhuis zijn er een paar vragen die je voor jezelf moet beantwoorden:
- wat voor soort tuin heb je? Zoveel verschillende tuinen zoveel soorten tuinhuizen
- welke functie krijgt het tuinhuis? Atelier, opslag, wellness?
- hoe ga je het funderen, verankeren of een paalfundatie?
- wil je er nutsvoorzieningen in? Noodzakelijk voor wellness en ateliersfunctie
- neem je geïmpregneerd of onbehandeld hout?
- laat je het plaatsen of bouw je het zelf op van een kant en klaar pakket?

Er is zo'n oneindig aanbod van tuinhuizen dat je het best eerst eens wat rond kan kijken. Neem bijvoorbeeld de blokhutstunter.nl, groot assortiment in de mooiste tuinhuisjes en prijstechnisch ook helemaal niet verkeerd.

Blokhut of tuinhuis

Het is niet alleen het verschil in uiterlijk wat bepaald of het bouwsel een tuinhuis of een blokhut is. Normaliter grijpen bij een blokhut de balken of planken van de wanden op de hoeken in elkaar. Dit geeft de blokhut een robuust uiterlijk en geeft je tuin een Scandinavisch tintje. Omdat de blokhut van origine gebouwd is om een pak sneeuw te kunnen dragen kan je op een blokhut met gemak een pannendak leggen. Meestal zien we bij blokhuttendaken met een ruime overstek en misstaat ook een overdekt vlonderterras of veranda niet.

Het kenmerk van een tuinhuis is dat de wanden uit kaders bestaan die op de hoeken met elkaar verbonden worden. Dit geldt zowel voor de kunststoffen, metalen als de houten tuinhuizen. In zijn algemeenheid oogt een tuinhuis sierlijker dan een blokhut. Ze zijn creatiever vormgegeven en zolang het materiaal maar licht genoeg is kan alles. Op tuinhuizen tref je ook meer de toepassing van 4 vlakkig daken, een knikdak of een dak in pagodevorm. Als dakmateriaal ben je dan wel gebonden aan bitume, riet of een dakplaat van kunststof of metaal.

Reacties
Anderen bekeken ook

Tuinhuisjes blokhutten

Keuze uit een ruim assortiment aan standaard houten tuinhuisjes blokhutten met een uitstekende kwaliteit prijs verhouding. Bij ons bestaat de mogelijkheid om het prefab bouwpakket tuinhuis op plek van bestemming te laten opbouwen door ervaren timmerlieden. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Wij hebben een breed scala aan blokhutten van vier tot achts hoek modellen, met overkapte veranda of zonder, echt glas of kunstof en met lessenaarsdak of zadeldak. Daarnaast kunnen wij ook Uw eigen tuinhuis wensen in houtbouw uitvoeren. Heeft U een leuk eigen idee? Aarzel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Olja houtbouw staat bekend vanwege het deskundige op maat advies, de snelle leveringen, de kwaliteit en goede prijzen! Meer modellen

Olja Houtbouw, Hotcare en Heatdesign