4 doeleinden waarvoor ook jij een blokhut in de tuin nodig hebt

Een blokhut geeft ontzettend veel voordelen!

25 Augustus 2019

Heb jij een grote tuin en weet je niet wat je met al deze ruimte moet? Dan is het misschien een idee om een blokhut aan te schaffen. Ze hebben over het algemeen een hit imago, een stoere blokhut achter in de tuin. Veel mannen zullen snel man cave roepen! Blokhutten en tuinhuisjes hebben ontzettend veel voordelen, meer als je zou denken. In dit artikel worden een aantal redenen gegeven waarom jij een blokhut zou moeten aanschaffen. Na het lezen van dit artikel ben jij waarschijnlijk helemaal verkocht! Aanvullend op dit artikel kun je verschillende blogs lezen over wooninspiratie, daar komen ook veel voordelen van blokhutten en tuinhuisjes in voor.

 1. Een man cave

  Welke man wilt er nou geen man cave thuis? Er wordt vaak lollig over gedaan alsof een mancave een onmogelijke droom is die toch niet uitkomt, maar deze kan wel degelijk uitkomen. Een mancave is gewoonweg ontzettend handig omdat je ruimte hebt om af te spreken met je vrienden. Ook heb je nooit meer discussies over de televisie met je vrouw of kinderen. Wil je in alle rust formule 1 willen kijken? Geen probleem, zet een televisie neer in jouw mancave en bewonder de bliksemsnelle Max Verstappen! Een avondje voetbal kijken met vrienden zonder dat daar iemand last van heeft? Ga in jouw mancave zitten!

 2. Opbergruimte

  Een blokhut kan zorgen voor meer opbergruimte, ideaal als je een groot gezin hebt. Het is niet mooi om spullen los in de tuin te zetten, dit ziet er gewoonweg super slordig uit. Een blokhut of tuinhuis is hier de ideale oplossing voor. Je kunt heel makkelijk balken boven in een blokhut maken waar je dingen op kunt leggen. Daarnaast zou je eventueel kasten kunnen plaatsen of laten maken waarmee je de indeling van de blokhut of het tuinhuis nog meer kunt optimaliseren en benutten.

 3. Een kapsalon in de blokhut of tuinhuis

  Wellicht heb je dit weleens gezien in je omgeving of bijvoorbeeld op tv. Het is ideaal om een kapsalon te hebben in een blokhut of tuinhuis. Mensen hoeven dan niet meer door jouw huis of jij hoeft niet meer naar de mensen toe. Een 1 persoons kapsalon hoeft helemaal niet groot te zijn, een blokhut is hiervoor ideaal. Je hoeft hiervoor simpelweg wat isolatie toe te voegen aan de normaal wat simpele wanden van de blokhut.

 4. Een kantoor

  Overigens zou je naast het gebruik voor een kapsalon er uiteraard ook voor kunnen kiezen om je kantoor aan huis te verplaatsen naar de tuin. Op deze manier ontwijk je toch de drukte rondom de kinderen die naar school moeten, maar hoef om naar kantoor te gaan enkel de tuin over te steken. Werk jij veel thuis en wil je niet gestoord worden? Maak een kantoor van je blokhut of tuinhuis, ideaal als je in alle rust wilt werken. Je zult wel moeten zorgen voor veel stroom aangezien je veel apparaten zal moeten aansluiten. Dit is waarschijnlijk geen probleem als je een aantal stekkerblokken plaatst.