Foto: press_2013//Barbecook-Rookoven-1.jpg

Barbecook Rookoven XL

Roken is gezond met rookoven XL van Barbecook

Barbecook Rookoven XL. Roken is gezond met rookoven XL van Barbecook.

Roken is in Nederland een relatief onbekende manier om zelf gerechten te bereiden. Onterecht, want roken is niet alleen een gezonde manier van koken maar ook bijzonder smaakvol. Dat het niet moeilijk is bewijst de Belgische barbecuespecialist Barbecook dit najaar met de nieuwe rookoven XL.

De nieuwe rookoven XL van Barbecook is geschikt voor zowel warm als koud roken. Door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot is de rookoven XL uitermate gebruiksvriendelijk. Nieuw bij dit XL-model is de grillmand met fijn raster voor het roken van fragiele ingrediënten zoals mosselen, garnalen en vis. Uniek is bovendien dat je het onderste deel van de rookoven kunt gebruiken als vuurschaal.

Warm of koudDe nieuwe rookoven XL van Barbecook is geschikt voor zowel warm als koud roken. Door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot is de rookoven XL uitermate gebruiksvriendelijk.
De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard. Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is het een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. De voeding blijft rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. Koud roken doe je met de nieuwe koude rookgenerator van barbecook. Deze spiraalvormige houder voor rookmot maak je aan met een theelichtje. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je de voeding tot 7 uur koud laten roken in ee nafgesloten ruimte.


Roken
Wie nog onbekend is met het roken van gerechten wordt door Barbecook met plezier op weg geholpen. Niet alleen via de bijgeleverde handleiding, maar ook via www.barbecook.com. De herfst en wintermaanden zijn uiterst geschikt voor het roken van wild. De gespecialiseerde slager of poelier kan je vast helpen aan ganzen-, duiven- en eendenborst of een stuk hertenfilet.

De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99

Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

Publicatiedatum: 23 december 2012

Reacties