Robomow RX50: de nieuwe slimmerik van de familie

Robomow breidt zijn RX-reeks met de RX50: de nieuwe, compacte robot. Met een maaibereik tot 500 m² geschikt voor gezinnen met middelgrote en grote tuinen.

20 Februari 2019

Een nieuwe krachtpatser uit de Robomow RX-reeks zal in de loop van het volgende maaiseizoen gelanceerd worden. Met een autonomie van 180 minuten en een maaibereik tot 500 m² is de RX50 een aanvulling op Robomows succesvolle RX-reeks, bovenop de RX20 (300 m²) en de RX12u (250 m²). Dit vlaggenschip legt de lat nog wat hoger op het vlak van comfort, met een krachtige 12V Li-Ion herlaadbare batterij. Dankzij de gepatenteerde mulchreiniger, de enige op de markt, verwijdert de RX50 automatisch grasresten tijdens het maaien en maakt hij dus zelf zijn maaidek schoon.

Stabiel op elke ondergrond

De RX50 is nog wendbaarder dankzij het unieke metalen glijoppervlak, waardoor hij gezwind elke hindernis in het gazon overwint. Deze topmaaier met maximale wendbaarheid is daarom ook inzetbaar in smalle doorgangen en kleine hoeken, niet alleen op droog gras trouwens. Ook op een natte ondergrond heeft de Robomow alles onder controle: de nieuwe, speciaal ontworpen Spike Wheels bieden stevige grip op een vochtige bodem.

Snel klaar dankzij het krachtige mes

Het krachtige stalen mes laat er geen gras over groeien en heeft een maaihoogte van 15 tot 45 mm en een maaibreedte van 18 cm. Het gras wordt zo fijn vermalen dat het snel vergaat op een natuurlijke manier. Water en mineralen komen terug in de bodem terecht voor een prachtig, gezond gazon! Het vervelende samenharken van het maaisel is voorgoed verleden tijd.

Betere prestaties, minder onderhoud

Doordat het maaidek van alle robots uit de RX Series in een zwevende positie is opgehangen, kan de machine zich perfect aanpassen aan haast elk soort terrein. Het resultaat van elke maaibeurt, ook op atypische ondergrond, is een grasmat die er piekfijn bij ligt. De robotmaaiers kunnen ook worden uitgerust met een mulchreiniger. Dat maakt van hen de enige grasmaaiers met een gepatenteerde zelfreinigende technologie om grasmaaisel te verwijderen terwijl het toestel beweegt. Resultaat: betere prestaties en minder onderhoud!

Smart is de toekomst

Alle maaiers uit de Robomox RX Series (met uitzondering van de RX12u) kunnen bediend en bestuurd worden met een smartphone. De maaiers in de Pro-uitvoering kunnen daarnaast ook via een webapp of Alexia-stemcontrole aangestuurd worden. De RX50 Pro S is de meest comfortabele uit de reeks. Deze maaier is uitgerust met RoboHome, dat dienstdoet als een beschermkap en met de nieuwe RoboConnect. Hiermee kan verbinding gemaakt worden met de cloud-based Amazon Alexa-stemcontrole, waarmee de robot via stemgeluid kan worden aangestuurd. Amazon Alexa biedt een waaier aan commando’s via de Robomow Alexa-functies.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Robomow RX50 is verkrijgbaar vanaf het begin van seizoen 2019 in twee uitvoeringen: de RX50 Pro S en de RX50u. De aanbevolen verkoopprijs van de Pro S uitvoering (inclusief Mulchreiniger, RoboHome en RoboConnect) is 999 euro. De RX50u (inclusief installatiemateriaal) heeft een verkoopadviesprijs van 849 euro. Andere RX-modellen zijn verkrijgbaar vanaf 499,95 euro.

Vind hier het verkooppunt bij jou in de buurt.

Reacties