Realistisch (kunst)gras

Kunstgras naturel voor een realistische en natuurlijke uitstraling

Voordelen kunstgras

Kunstgras heeft heel veel voordelen, maar toch wordt het nog niet op grote schaal toegepast in Nederlandse tuinen. Dat heeft alles te maken met een belangrijk vooroordeel, namelijk dat kunstgras er nep uit ziet. Dat probleem heb je niet met kunstgras naturel van kunstgrasnet.nl. Dat is namelijk de meest realistische grassoort die je kunt vinden.

De voordelen van kunstgras zijn wel duidelijk; het is duurzaam, het vraagt maar weinig onderhoud en het is niet van echt te onderscheiden, zeker niet van een afstand. Dat is echter niet het enige. Een ander belangrijk voordeel is de brandvertragende eigenschap. Dit is vooral handig als je ook regelmatig buiten de haard of een barbecue gebruikt. Je hoeft niet bang te zijn voor zwarte plekken. Kunstgras kost in aanschaf wat meer dan gewoon gras of graszaad, maar die investering verdient zichzelf vrij snel terug. Bovendien houd je door het gebruik van kunstgras veel meer tijd over om ook daadwerkelijk van je tuin te genieten!

Onderhoud

Kunstgras naturel vraagt maar om weinig onderhoud. Als de grasmatten goed geplaatst zijn, hoef je het alleen af en toe te borstelen om gevallen bladeren weg te halen. Maaien, onkruid wieden, extra bijzaaien, bemesten of verticuteren is niet meer nodig; het gras houdt altijd dezelfde hoogte en blijft er mooi uitzien, ongeacht het seizoen of de tijd die je erin steekt.

Kleurstelling

Één van de meest opvallende aspecten van kunstgras naturel is de kleurstelling. Kunstgras naturel is ingeweven met vier verschillende draden. Dit geeft een heel natuurlijk effect en maakt het verschil; bij echt gras heeft ook niet elke grasspriet dezelfde kleur. Door de combinatie van een aantal tinten groen en een soort beige, krijg je een grasmat met een natuurlijke uitstraling.

Hoge duurzaamheid

Met de kleur zit het dus goed, maar hoe duurzaam is kunstgras eigenlijk ten opzichte van echt gras? Eigenlijk is dit niet met elkaar te vergelijken. Echt gras kan behoorlijk gevoelig zijn. Op schaduwrijke plekken kan het voorkomen dat het gras nooit helemaal goed opkomt. Met kunstgras heb je daar geen last van; het kan overal geplaatst worden.

Je krijgt op gelegd gras maar liefst 20 jaar UV-garantie, wat betekent dat het ook zijn mooie kleur behoudt. Daarnaast is het gras geschikt voor het gebruik met huisdieren. Voor nare molshopen hoef je niet bang te zijn; die komen niet door de stevig ingeweven mat heen. Al met al is kunstgras dus veel duurzamer dan gewoon gras.

Toepasbaarheid

Dankzij de duurzaamheid is het kunstgras ook op verschillende manieren toe te passen. Je kunt het gebruiken in parken, maar ook in tuinen. Ook is kunstgras erg geschikt om aan te brengen rond een terras of zwembad. De poolhoogte is 36 mm en de gebruikte garen zijn extra zacht, waardoor het prettig aanvoelt aan je voeten. Je kunt kunstgras zelf leggen, maar je kunt het ook laten leggen. Laat je vooraf altijd goed informeren, zodat je het in één keer goed kunt doen.

Meer van Kunstgrasnet.nl Bekijk alle