Ook honden ontdekken het plezier van kunstgras

Honden en kunstgras is een goede combinatie. Honden vinden het bijvoorbeeld heerlijk om te rollen in het kunstgras. Als baasje heb je hier ook profijt van!

Kunstgras voor honden

Wilt u kunstgras kopen, maar weet u niet of dit geschikt is voor honden? Kunstgras ontwikkelt zich elk jaar. Bij het vernieuwen van de kwaliteiten wordt er altijd rekening gehouden met de gebruikers hiervan. Kunstgras en honden hebben in de jaren bewezen dat het goed samen gaat. De vieze modderpootjes in huis is met kunstgras in de tuin voorgoed verleden tijd!

Voordelen van kunstgras voor honden

Het hebben van kunstgras in combinatie met een hond heeft vele voordelen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

  • Geen vieze modderpootjes. Doordat kunstgras natuurlijk geen zanderige ondergrond is, ontstaat er ook geen moddervorming. Regenwater loopt door het kunstgras recht de grond in. Hierdoor blijft het mooi schoon en blijven de pootjes van uw hond ook heerlijk schoon en droog. Deze viezigheid nemen ze dus ook niet mee naar binnen. Honden kunnen op het kunstgras dus ongelimiteerd spelen!
  • Weg met die graspollen en hooikoorts. Het komt vaak voor de mens, maar ook honden kunnen door de graspollen ook hooikoorts krijgen. Kunstgras bevat natuurlijk geen pollen, waardoor uw hond lekker fit blijft. 
  • Wordt u ook moe van de kuilen in de tuin die de hond heeft gegraven? Het kunstgas is zo sterk dat de hond er niet meer doorheen komt. Uw kunstgras mat blijft dus mooi egaal in de tuin liggen. 
  • Hondenurine of hondenpoep op het kunstgras? Geen probleem! Even wat water over de urine heen gieten en het is weg. Voor de ontlasting raden wij aan om het met een schep weg te halen en vervolgens weg te spoelen met water. Bij de meeste soorten loopt het water vervolgens met 60 liter per minuut per m2 de grond in. Het kunstgras is dus snel weer droog.

Welke soorten kunstgras zijn geschikt voor honden?

Er zijn meerdere soorten kunstgras die geschikt zijn voor honden. Ons advies is om te kiezen voor een dikker type kunstgras. Onze ervaring leert namelijk dat de honden het heerlijk vinden om op zacht en dik kunstgras te rollebollen. De meeste soorten kunstgras voor in de tuin zijn geschikt, maar wij raden altijd even aan een staal op te vragen!