Foto: 259619

Elke dag een strak gazon zonder zelf `t gras te hoeven maaien

Overdag druk met werk, ’s avonds de nodige sociale activiteiten en dan is er uiteraard ook nog het gezin dat alle aandacht verdient. Waar haal je dan de tijd en de energie vandaan om ook nog eens twee keer per week het gras te gaan maaien?

Overdag druk met werk, ’s avonds de nodige sociale activiteiten en dan is er uiteraard ook nog het gezin dat alle aandacht verdient. Waar haal je dan de tijd en de energie vandaan om ook nog eens twee keer per week het gras te gaan maaien?

Die stressklus kan eenvoudig ontweken worden met de Automower 305 van Husqvarna, de nieuwe mulchmaaier die het gazon iedere dag automatisch maait. Deze nieuwe, kleine, wendbare driewieler neemt al het werk uit handen, ziet er hip uit en maakt ook nog eens nagenoeg geen lawaai. En zorgt voor een strak gazon, zonder er enig omkijken naar te hebben. Lekker met het gezin uit eten om bij thuiskomst te ontdekken dat de Automower 305 er weer een klein stukje gras af heeft afgesneden. Alle tijd dus om nog even rustig met een drankje te genieten van het avondzonnetje én het fraaie gazon.

Milieuvriendelijk

Een gazon waar dankzij de Automower 305 verder weinig onderhoud voor nodig is en ook nog eens een fikse afvalbesparing oplevert. De machine trekt er iedere dag automatisch op uit om een klein stukje van het gras af te maaien, zo ongeveer wat het gras gemiddeld op een dag groeit. Door het uitgekiende snijwerk van de machine ontstaat er geen grasafval, de afgesneden stukjes gras verdwijnen onzichtbaar in het gazon. Dit zorgt niet alleen voor natuurlijke voeding waardoor het gazon er een stuk mooier uit gaat zien, het bespaart ook een hoop gehark én tientallen volle GFT containers per jaar aan afval.

Bijna geluidloos

Maar het belangrijkste is natuurlijk de tijdsbesparing, in deze drukke tijden van essentieel belang. De Automower 305 gaat onverstoord en zelfstandig aan de slag met het gazon, waardoor de kostbare vrije tijd besteed kan worden aan het gezin, hobby’s of andere zaken. Bijkomend voordeel is dat de machine bijna geen geluid maakt. Geen klagende buren over door benzine aangedreven maaiers, er kan zelfs gerust een dutje worden gedaan op het terras, terwijl de Automower zijn werk doet.

Uiterst wendbaar

De consument stelt terecht hoge eisen aan zo’n machine en daarom is de Automower 305 zo ontworpen dat de machine er iedere dag op uit kan trekken, ongeacht de weersomstandigheden. Door het unieke, lichte gewicht van slechts zeven kilo, en de brede banden laat de machine geen sporen na op het natte gazon. Doordat het achterste wiel 3600 kan draaien is de machine enorm wendbaar en bereikt de 305 alle plekken op het gazon, ook als het gazon in vele bochten is aangelegd en er een boom of schommel in staat. Tijdens een spontaan opgekomen weekje weg of tijdens de regenachtige weken in de zomer zorgt de Automower 305 iedere dag voor een strak gazon, waardoor er nooit meer door dat stugge, veel te lang gegroeide gras geploegd hoeft te worden.

Automatisch opladen

Husqvarna bracht meer dan tien jaar geleden de eerste automatische gazonmaaier op de markt en inmiddels is de Automower-familie uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde manier om het gazon te onderhouden. Deze nieuwe Automower 305 kenmerkt zich door een laag energieverbruik en kan met gemak een gazon van zo’n 500 vierkante meter aan. Eenmaal geïnstalleerd is er geen omkijken meer naar, ook niet tijdens het aan- of uitzetten. Deze machine maakt zonder te stoppen een unieke 1800 draai naar het laadstation, zodat de 305 na enkele uren zonder enig morren weer over het gras gaat snorren. Dit automatische laden is voor deze prijsklasse een bijzondere eigenschap en voorkomt dat het apparaat telkens zelf weer naar de oplader gesleept hoeft te worden.

De Automower 305 van Husqvarna is verkrijgbaar bij de Husqvarna-dealer voor een consumentenadviesprijs vanaf € 1.499,--. Meer informatie en dealeradressen zijn te vinden op www.husqvarna-actie.nl.

Publicatiedatum: 12 januari 2011

Reacties