string(1) "p"

Hooikoorts verminderen in je tuin

In het voorjaar hebben veel mensen last van hooikoorts. Planten, bomen en grassen gaan bloeien terwijl jij gaat snotteren of geïrriteerde ogen krijgt.

Hooikoorts

De pollen vliegen om je oren, zeker wanneer het warmer wordt. Er is een manier om hooikoorts te verminderen in je tuin, waardoor je toch lekker buiten kunt zitten.

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. De klachten die je bij hooikoorts krijgt kunnen per persoon verschillen. Veel voorkomende klachten zijn niezen, een verstopte neus, jeukende ogen of traanogen, benauwdheid of vermoeidheid. Allergieën voor bomstuifmeel komen vooral voor in de maanden februari t/m april. Grasstuifmeelallergie komt vaak voor in de maanden juni en juli. Wanneer je wil weten of je een van deze allergieën hebt, dan kun je je laten testen bij de huisarts. Naast buienradar bestaat er ook een hooikoortsradar. Hier kun je bekijken wanneer je last kunt krijgen van hooikoorts en daar ook op anticiperen.

Hooikoorts voorkomen

Er zijn een aantal manieren om hooikoorts te voorkomen. Wanneer je nog geen hooikoortsklachten hebt is het makkelijker om de allergie te bestrijden dan wanneer je wel last hebt van hooikoortsklachten. De volgende tips kunnen je klachten verminderen of voorkomen:
- Stel vast voor welke pollen je allergisch bent.
- Houd de pollenkalender of hooikoortsradar in de gaten en probeer de pollen waar je allergisch voor bent zoveel mogelijk te vermijden.
- Houd de ramen dicht op zonnige dagen met veel wind, zo kan het stuifmeel niet naar binnen waaien.
- Draag buiten een zonnebril, zodat je je ogen kunt beschermen tegen stuifmeel.
- Gebruik een vochtig washandje voor je ogen en probeer er niet in te wrijven, hiermee maak je het erger.
- Smeer vaseline rond je neus, zo bescherm je je tegen de pollen omdat je niet alles inademt.
- Was je handen regelmatig. Je zit al snel met je handen aan je gezicht. Door ze te wassen voorkom je stuifmeel op je gezicht.
- Was je haren en je kleding goed als je veel buiten bent geweest. Dit bevordert onder andere je slaap. Laat je kleding of overige was ook binnen opdrogen in plaats van buiten.
- Maak gebruik van de juiste medicijnen. Voor advies kun je bij je apotheek of huisarts terecht.
- Probeer prikkelende stoffen en sterk geurende stoffen te vermijden zoals haarlak, parfum, chloor, ammoniak, etc. De stoffen kunnen je hooikoortsklachten verergeren.

Kunstgras kan hooikoorts verminderen in je tuin

Een extra tip voor hooikoorts verminderen is het aanleggen van kunstgras in je tuin. Wanneer je een grasstuifmeelallergie hebt en je wel graag in de tuin wil zitten op een warme winderige dag, kun je met kunstgras hooikoortsklachten verminderen. Het gras van kunstgras wordt niet gemaaid waardoor er minder pollen in je tuin ontstaan. Het lost je hooikoortsprobleem natuurlijk niet helemaal op, aangezien er nog steeds stuifmeel in je tuin terecht kan komen. Door kunstgras aan te leggen verminder je de klachten en kun je op een mooie zonnige, warme en winderige dag prima in je tuin vertoeven.

Meer van Kunstgrasnet.nl Bekijk alle