Nieuw in Nederland: Le Gooker houtgestookte buitenkeuken

Le Gooker, de houtgestookte buitenoven-grill uit de Elzas is deze lente voor het eerst verkrijgbaar in Nederland.

28 Mei 2018

Koken op houtvlammen, een uitstekend te regelen temperatuur en vele accessoires van pizzasteen tot grill: Le Gooker is een complete buitenkeuken. Ook bij het natafelen biedt Le Gooker uitkomst: na het koken is de vuurkorf uitrijdbaar, en zo blijft het zelfs op frisse avonden heerlijk buiten vertoeven.

Hedendaags design

De buitenoven-grill roept met zijn elegante en hedendaags design de herinnering op aan traditionele broodovens, gemoderniseerd met vele kook- en bakmogelijkeden. Le Gooker staat voor gezellig bakken en grillen boven een open houtvuur, waardoor zich de perfecte smaak ontwikkelt. De accessoires kunnen naar buiten worden gedraaid waardoor nooit boven het vuur gewerkt hoeft te worden. De zelf te regelen temperatuur geeft een grote controle over het resultaat.

Multifunctioneel

Le Gooker heeft vele accessoires: op de vuurvaste steen kunnen zowel hartige als zoete gerechten bereid worden. Door het bakken op de ‘plancha’ behouden vlees en vis hun volle smaak, en de grill is naast het grillen van een steak of groente ook ideaal om zalm op te roken. De déflecteur vangt het vet op en zorgt ervoor dat de gerechten nooit in direct contact met het vuur komen. De vuurkorf of ‘brasero’ is de mobiele firepit in Le Gooker. 's Avonds, als het na het eten wat koeler wordt op het terras, kan de brasero dankzij de geïntegreerde industriële wielen eenvoudig bij de tafel worden gereden. Deze zomer alleen nog maar buiten verblijven met Le Gooker.

Uit de Elzas

Le Gooker is geïnspireerd op de Flamkuchen oven. In 2014 is de designer de uitdaging aangegaan om een luxe, duurzame, houtgestookte oven te ontwerpen, die alle bereidingswijzen mogelijk maakt. Fonderie de Niederbronn giet de buitenoven-grill in het noorden van de Elzas. De gietijzeren onderdelen worden in de Vogezen geëmailleerd, dit beschermt de oven-grill tegen de weersinvloeden en zo kan hij het hele jaar buiten blijven staan. In 2016 is Le Gooker gepresenteerd op het prestigieuze Concours Lepine in Parijs en won hier een ‘Medaille d’Or’.

Reacties