Foto: buitenkeuken-bron_wwoo_nl

Genieten van de buitenkeuken

Kun je toch niet kiezen tussen een buitenhaard of een barbecue? Kies een buitenkeuken. Bekijk hier vele buitenkeukens en ga heerlijk buiten koken.

Guido van Loon

Door middel van een multifunctionele tuinhaard en barbecue in één kun je vlees roosteren op je buitenhaard. Meestal is het een kwestie van een grillrooster erin. Alles bereiden wat je wilt? Met een echte buitenwok, grillplaat of pizzaoven kan het allemaal.

Buiten koken

Nooit meer heen en weer rennen tussen binnen en buiten wanneer je een tuinfeest geeft, maar gezellig blijven kletsen terwijl jij de hapjes klaarmaakt. De buitenkeuken is niet meer weg te denken. Had je vroeger voldoende aan een simpele barbecue, tegenwoordig kun je ook koelen, spoelen, bakken en braden buiten. Richt je buitenkeuken naar je eigen behoefte in! Uitgebreid of primitief, het kan allemaal. Koken hoeft nooit meer als haastklus gezien te worden, maar juist als rustpunt van de dag. Er zijn tal van mogelijkheden die aan je wensen kunnen voldoen. Denk aan de oude en vertrouwde barbecue waarop je behalve vlees ook andere lekkernijen klaar kunt maken. Wokken, grillen of een echte houtoven voor overheerlijke pizza's. Loopt het water je al in de mond?

Buiten koken

Buitenkeuken: volwaardige keuken

Bent u een echte liefhebber en besteed je het liefst uren aan het klaarmaken van een paar gangen, dan is een complete buitenkeuken misschien iets voor jou. Elk model is weer anders en je kunt zelf uitmaken wat de definitie van compleet is. Van eenvoudig kookgerei tot een volledige keuken met grill, koelkast, wokbrander, spoelunit en bakplaat. Het geheel maak je af met een overkapping waardoor je ook buiten kunt kokkerellen als de zon zich minder laat zien of zelfs wanneer het regent. Door de wanden krijgt de wind geen vat op het vuur en kan er niets op je eten waaien. Speciale kasten waarin al je kookgerei opgeborgen kan worden zijn ook verkrijgbaar. Schort om en koken maar.

Buitenkeuken

Milieuvriendelijk koken met de buitenkeuken

Vermijd het aanmaken met spiritus of alcohol en ook chemische aanmaakblokjes zijn af te raden. Deze zorgen voor een onaangename geur die lang blijft hangen, ook is het niet bevorderlijk voor je eten. Nieuw zijn houtskoolbriketten van olijven. Deze zijn vervaardigd uit het vruchtvlees en de pit van olijven. Deze houtskool verspreidt een aangename geur en is ook nog eens goed voor het milieu.

Buitenkeuken

Bio-ethanol

Veel buitenhaarden van dit moment branden op bio-ethanol. Let wel op: specifieke buitenhaarden zijn niet per se geschikt voor binnen. Bij sommige brandstoffen is de verbranding niet schoon genoeg, waardoor onder andere roetvorming kan ontstaan. Slecht voor het binnenhuisklimaat, ongezond voor jou. Let hier dus goed op bij aanschaf van een buitenhaard.

Buitenkeuken

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties