Luxe buitenkeuken

Buiten eten is een speciale ervaring:

Luxius buitenkeuken

heerlijk weer, goed gezelschap en een lekkere maaltijd, die bij voorkeur is bereid op uw eigen buitenkeuken.

 

Zet uw gasten en u zelf een heerlijke maaltijd voor, gemaakt op een buitenkeuken van Luxius. En laat ze exclusief genieten! Een lekker zonnetje, aangename temperatuur en goed gezelschap. Drie ingrediënten voor een gezellige avond genieten in de tuin. En die avond wordt nog beter met een maaltijd bereid op een buitenkeuken van topkwaliteit. Een buitenkeuken van Luxius: het vierde ingrediënt in het recept voor een perfecte avond.


Een Luxius buitenkeuken biedt u dus veel meer dan een barbecue. De tuinkeukens zijn voorzien van perfecte apparatuur, werkblad en keukenkastjes. Elke Luxius buitenkeuken wordt gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen.

De meubels zijn van blank eiken, want sterk, mooi en praktisch in onderhoud. De werkbladen zijn van graniet en daarom bijna onverslijtbaar, prachtig om te zien en eenvoudig schoon te houden. Een tuinkeuken van Luxius biedt u dus niet alleen een perfecte keuken om een lekkere maaltijd te bereiden, maar ook een luxe, duurzame en prachtig vormgegeven buitenkeuken van de hoogste kwaliteit.

Onderhoud Luxius buitenkeuken

Luxius buitenkeukens worden gemaakt van duurzame materialen. Gewoon schoonmaken is het belangrijkste onderhoud. Daarnaast hebben wij enkele nuttige tips zodat u jaar na jaar kunt genieten van uw tuinkeuken.

Open lucht
Zet uw buitenkeuken bij voorkeur niet open en bloot in de buitenlucht. Het is beter om de tuinkeuken onder een afdak te plaatsen. Dat geldt voornamelijk wanneer u uw keuken een langere tijd niet gebruikt, zoals in de winter. Heeft u plek in garage of schuur dan is dat een goede plek voor uw buitenkeuken om te overwinteren.

Beschermhoes
Tijdens het barbecueseizoen kunt u de tuinkeuken buiten laten staan. Het is dan wel belangrijk dat u de buitenkeuken afdekt met een beschermhoes, wanneer u de keuken niet gebruikt. Er zijn verschillende maten beschikbaar. Voor een passende beschermhoes kunt u terecht bij uw dealer.

Bescherming van het hout
De Luxius buitenkeukens zijn onder andere gemaakt van blank eiken. Ondanks de kwaliteit van dit hout blijft het een natuurproduct dat aandacht nodig heeft. Wij hebben voor dat onderhoud een speciale olie geselecteerd, die uitstekend beschermt tegen weersinvloeden en makkelijk aan te brengen is. Ook blijft door deze olie de kleur van het hout behouden.

Le Tonkinois klassiek is een natuurlijke olie op basis van zuivere lijnolie en China houtolie. Deze speciale olie droogt erg snel en biedt al voldoende bescherming tegen weer en vocht wanneer u drie lagen heeft aangebracht.

Dat aanbrengen gaat overigens heel gemakkelijk, zeker ook omdat er geen oplosmiddelen in de olie zitten. U kunt gewoon een kwast of roller gebruiken en de olie hoeft niet verdund te worden. Een volgende laag aanbrengen kan al na 8 uur. Om uw buitenkeuken optimaal te beschermen heeft u dus aan het begin van het seizoen een paar dagen nodig. Na 24 uur is het hout weer droog en is uw keuken klaar voor gebruik.