string(1) "p"

HELP! Welke barbecue moet ik kopen?

Wil jij een barbecue kopen maar heb je geen idee hoe of wat? Lees dan snel verder!

Hulp bij aanschaf barbecue

Tegenwoordig heb je talloze opties als je een barbecue wilt kopen. Het is goed voor te stellen dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Heb jij geen idee welk type barbecue het beste bij jouw wensen past? Lees dan snel verder want in onderstaand overzicht zijn in het kort de bekendste soorten op een rij gezet.

Allereerst is het belangrijk jezelf af te vragen hoevaak je gebruikt wilt maken van de barbecue, en hoe groot het barbecue gezelschap is waar je meestal voor barbecuet. Een te grote barbecue is niet nodig als je maar met 2-5 personen gebruik ervan maakt. Aan de andere kant is het vervelend als je een kleine barbecue gebruikt bij grotere gezelschappen.

BBQ met houtskool of briketten

Al jaar en dag de traditionele manier van BBQen. De houtskool barbecue is een echte bbq voor Bourgondiers die gek zijn op de geur van brandend hout. Het nadeel van een barbecue met houtskool is de lange opwarmtijd. Je bent zo'n 45 minuten zoet voordat de kolen gloeien en de barbecue bruikbaar is. Let op dat het aansteken van de barbecue zorgvuldig en veilig gebeurd. Bovendien vergt de schoonmaak van de barbecue meer tijd dan een gasbarbecue of elektrische barbecue.

De gasbarbecue

De gasbarbecue is verreweg de meest eenvoudige in gebruik. Je sluit de gasfles aan op de barbecue, draait de gastoevoer open en middels een druk op de knop is de barbecue klaar voor gebruik. Geen gedoe meer met briketten of houtskool. Het is wel aan te raden de barbecue een aantal minuten op temperatuur te laten komen. Waar bij de houtskool bbq veel rookontwikkeling ontstaat, is dit bij een gasbarbeuce niet het geval. Een buitenkeuken is in de meeste gevallen ook een gasbarbecue Het is bovendien dus ook nog eens gezonder!

Barbecue op elektriciteit

De laatste variant waar in dit artikel over geschreven wordt is de barbecue op elektriciteit. De elektrische barbecue heeft ongeveer dezelfde specificaties als ees gasbarbecue, met als groot verschil dat je geen gasfles nodig hebt maar een stopcontact als voedingsbron. Voor grotere groepen is een elektrische barbecue wellicht niet de handigste barbecue, maar voor gebruik op een balkon is deze variant weer wel aan te raden. Wil jij dit jaar een barbecue kopen? Bedenk je dat goed voor welke je kiest!