onlinegroen.nl

Prunus Lusitanica is de Latijnse naam voor de Portugese laurier. De portugese laurier heeft een luxe uitstraling door de glazende, leerachtige bladeren. De struik heeft veel puntvormige bladeren waardoor het prima geschikt is voor een haag. Van dit type laurier krijg je een smalle haag, maar deze kan wel tot drie meter hoogte groeien. Hierdoor is het een prima haag die beschutting kan bieden. Voor een dichte haag is het verstandig om twee tot tweeënhalve struik per strekkende meter te planten. Ook in de wintermaanden bied de Portugese laurier beschutting, want hij is groenblijvend.

De Portugese laurier kom je minder tegen in Nederland. De prijs ligt namelijk hoger als een gewone lauier of een coniferenhaag.

In de maanden juni en juli heeft de Portugese laurier prachtig witte bloemen. Door de sterke geur van deze bloemen is de Portugese laurier heel populair bij vlinders en bijen. Als deze bloemen zijn uitgebloeid, komen er besjes die heel populair zijn bij vogels. Het aantrekkelijke van deze struik is dat hij tegen alle weersomstandigheden kan.

De grond waarin je de struik plant, mag wel vochtig zijn, maar zeker niet te nat! De Portugese laurier heeft het liefst vochthoudende en kalkrijkende grond. Of je de struik nu in zon, schaduw of halfschaduw plant hij blijft een mooi resultaat geven! 

Het hele jaar door kan de Portugese laurier geplant worden, maar de beste tijd is van oktober tot en met juni. Zorg bij het planten van deze struik dat het gat diep en breed genoeg is. Maak het gat en de wortels niet te nat! De Portugese laurier groeit op elke standplaats en elke grondsoort, mits het goed verzorgd word. Zeker in het begin is het belangrijk om de struik goed water te geven! 

Doordat de Portugese laurier langzaam groeit kun je deze struik in allerlei vormen snoeien. Het beste voor de struik is om hem te snoeien in april als de nachtvorst is geweest en/of na de bloei van de struik. Het snoeien moet tijden bewolkte weersomstandigheden. Ga je twee keer per jaar snoeien, dan krijgt u een mooie, volle, slanke struik. Vooral als u de Prunus lusitancia gebruikt al haagplant is dit zeker aan te raden! Dan houd u een mooie slanke maar toch een volle haag. Gebruik altijd schoon gereedschap tijdes het snoeien. 

Als er aangevreten bladeren aan uw struik zitten, bestaat er de kans dat er de taux kever in woont. Overdag zul je deze taxus kever niet zien. Ze zijn makkelijk te bestrijden door aaltjes. Zit er een meelachtig laagje aan de bovenkant van de bladeren dan heeft de struik meeldauw. Dit komt vooral voor bij droge weersomstandigheden. Hiervoor zijn middelen te koop bij het tuincentrum om het te bestrijden. 

Deze maand hebben wij voor haagplanten diverse aanbiedingen met 25% korting, kijk snel voor ons aanbod in onze winkel.

Wij leveren kwaliteit, en geven 2 jaar garantie op onze struiken.(niet op uitdroging)

Kijk eens voor ons aanbod onlinegroen.nl