Onlinegroen.nl

Onlinegroen.nl

Bodembedekkers zijn tegen het altijd groeiende onkruid. Vooral op plekken waar geen planten groeien, groeit al snel onkruid. Ook in borders of langs randen en onder bomen zie je al snel onkruid groeien. Dat houd in veel onderhoud en onkruid wieden. Door de grond te beplanten met breed en laag groeiende planten, bespaar je veel werk en tijd. Bodembedekkers zijn over het algemeen snel groeiende planten. Je hebt bodembedekkers die bloeien, wintergroen zijn of in de schaduw kunnen. 

De Hedera wordt veel langs de sloot gebruikt. Maar kan ook prima teen een hek of tegen muren aan groeien. Door de kleine wortels groeit hij bijna overal. De Hedera is te verkijgen met en zonder stok. Ook al groeit hij zeer snel, de Hedera is makkelijk te onderhouden. Het snoeien kan het beste in mei/juni. De Hedera heeft fris groen blad. De Hedera is het hele jaar door te planten, alleen niet tijdens de vorstperiodes. 

In de late herfst krijgt de Hedera kleine bloemetjes. Deze bloemetjes zijn rijk aan nectar, wat een belangrijke voedselbron voor bijen en andere insceten is in de herfst. De vruchten die hier uit voort komen zijn zwarte bessen die aan het eind van de winter rijpen. De bessen zijn een zeer belangrijke voedselbron voor vogels in de winter. Voor mensen zijn deze bessen giftig! 

Maar er zijn ook andere soorten zoals de Dwergmispel. Dit is een donker groene plant met wit/roze bloemen en kleine ronde blaadjes. De dwergmispel is winterhard en blijft daardoor de hele winter groen. Ook heeft hij tot ver in de winter een overvloed aan fel oranje besjes. Deze besjes zijn wel licht giftig. De dwergmispel is het hele jaar door te planten, alleen tijdens de vorstperiode niet.

Wij leveren alleen kwaliteit en geven 2 jaar garantie op onze producten.

Lekker makkelijk online kopen en laten bezorgen door heel Nederland, tegen vast laag tarief.

Kijk ook eens onlinegroen.nl voor alle soorten bomen en planten struiken.