Foto: press_2013//naturado-bodembedekker-kokos-tuin.jpg

Weg van kokos - nieuw: bodembedekker van kokos

Veel tuinbezitters kiezen automatisch voor een stenen verharding in de tuin. Tuintegels lijken namelijk makkelijk en onderhoudsvriendelijk.

Veel tuinbezitters kiezen automatisch voor een stenen verharding in de tuin. Tuintegels lijken namelijk makkelijk en onderhoudsvriendelijk.

Vaak beseft men niet dat dergelijke verhardingen een belasting vormen voor het milieu. Met name tuintegels verhinderen dat regenwater snel de bodem in zakt. Het gevolg is plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering. Je kunt echter ook kiezen voor natuurlijke, decoratieve bodembedekkers als boomschors. In 2010 introduceert Naturado een nieuwe natuurlijke bodembedekker? van kokos.

Kokos

De nieuwe kokos bodembedekker van Naturado is 100% natuurlijk, decoratief en duurzaam. Het product wordt gemaakt van de bast van de kokosnoten, een restproduct van de kokosplantages. De bodembedekker is zeer geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. De kokos voelt zachter aan dan andere bodembedekkers en is dus ook comfortabel als je er met blote voeten op loopt. Met een laagje kokos van ongeveer 5 cm is een natuurlijk tuinpaadje eenvoudig te realiseren. De kokosbast is duurzaam en gaat jaren mee. Als de laag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er een dun laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Boomschors

Een puur natuurlijk alternatief voor de kokos bodembedekker is boomschors. De boomschors is afkomstig uit gebieden rondom de Middellandse zee en wordt in veel toegepast als tuinpad (in bijvoorbeeld moestuinen) en in kinderspeeltuinen.

Voordelen

Natuurlijke bodembedekkers als kokos en boomschors hebben behalve hun decoratieve waarde veel extra voordelen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, geven onkruid geen kans en zorgen voor een optimale vochthuishouding.

Kokos bodembedekker is o.a. verkrijgbaar via tuincentra in verpakkingen van 50 liter. De verkoopadviesprijs is ? 9,99. Kijk voor meer info over natuurlijke bodembedekkers op www.naturado.nl.

Publicatiedatum: 29 januari 2010

Reacties