Foto: 2016/vlonder-composiet-woodcomposiet.png

Vlonders van composiet

Als je op het punt staat je tuin in te richten doe je veel inspiratie op door veel verschillende winkels en websites te bekijken.

Zo kun je even langs de plaatselijke bouwmarkt zoals de praxis fietsen maar ook online worden ze aangeboden op websites zoals woodcomposiet.nl. De vlonder is een veel besproken plank voor mensen die gek zijn op de houten sfeer in de tuin. Veel mensen zijn dol op de warme uitstraling die vlonders aan de tuin toevoegen. De houten planken zijn goed te combineren met verschillende stijlen in de tuin. Toch aarzelen veel tuinbezitters om vlonders aan te schaffen en wel omdat ze veel onderhoud nodig hebben. Elk jaar, voordat het voorjaar begint, zou je de vlonders moeten verven, beitsen en oliën om zijn natuurlijke uitstraling te behouden. Dit vergt veel tijd en energie. Eigenlijk voor niks want de houten vlonders zullen toch na enige tijd krom trekken, verkleuren, en splinters zijn helaas onvermijdelijk. Met de komst van composieten vlonder is dit verleden tijd.

Voordeel van composieten vlonders

De komst van composieten vlonders heeft ervoor gezorgd dat de vlonder weer een zeer gewild product is. De houten composieten vlonder is het alternatief voor de houten variant. Met de composieten houten vlonder krijg je de houten look van de originele vlonder, zonder onderhoud, kromme planken, verkleuring of splinters. Hiermee worden alle nadelen van een houten vlonder vervangen met een gemakkelijk en zeer mooi product in je tuin. Composiet bestaat uit een combinatie van gerecyclede FSC hardhoutvezels en hoogwaardig kunststof. Vandaar dat het weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk. De composieten vlonder rot, vergrijst en scheurt niet en doet niet af aan de houten vlonder. Ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en geven allen het warme gevoel van normale houten vlonders. Bovendien is het ook veiliger voor spelende kinderen en als je het zelf lekker vindt om met blote voeten door de tuin te lopen. Composiet is een zeer duurzaam materiaal welke tegen elk soort weer bestand is.

Composiet is tegenwoordig ook te verkrijgen in terras planken, schuttingen en planken voor bijvoorbeeld een pergola. Zo kun je je hele tuin voorzien van de mooie sfeer van houten vlonders van composiet.

Reacties