Foto: Bestrating_1

Gegarandeerd goede voegen met Polymeervoeg ND van Techniseal

Polymeervoeg ND voor tegels en straatstenen van Techniseal is een voeg voor gebruik op een niet- drainerende of weinig drainerende ondergrond (beton of stabilis?). Met dit product kan men op een eenvoudige manier snel en schoon voegen aanbrengen.

Polymeervoeg ND voor tegels en straatstenen van Techniseal is een voeg voor gebruik op een niet- drainerende of weinig drainerende ondergrond (beton of stabilis?). Met dit product kan men op een eenvoudige manier snel en schoon voegen aanbrengen.

Ideaal om te gebruiken rond zwembaden, voor terrassen en opritten of voor voetgangerszones en parkings. Een ideaal voegproduct met zowel voor plaatser als eindgebruiker niets dan voordelen!

Polymeervoeg ND

Polymeervoeg ND is een uitstekend alternatief voor mortelvoegen of voegen uit wit zand. Het resultaat van een klassieke voegtoepassing als mortel is immers voortdurend onderhevig aan temperatuurschommelingen en wisselvallige weersomstandigheden, met alle gevolgen van dien: de voegen barsten of krimpen waardoor er water kan binnensijpelen en de terrasvloer gevoelig wordt aan de invloed van vorst. Wit zand is dan weer onderhevig aan erosie en alle andere elementen die dag na dag zorgen voor aantasting van tegels en straatstenen. In beide gevallen krijgt onkruid vrij spel en blijft uw tegel- of klinkeroppervlak minder lang mooi.

Polymeervoeg ND biedt een oplossing voor deze problematiek. Het voegmateriaal bestaat uit een mengeling van gekalibreerd zand en bindmiddel. Het product wordt droog aangebracht en verhardt na bevochtiging. Het hecht zich stevig aan de zijkanten van straatstenen en tegels zonder te barsten waardoor verwering wordt tegengegaan. De voeg blijft bovendien flexibel en veroorzaakt geen wituitslag. De levensduur van het terras ligt daardoor gevoelig hoger als het is ingevoegd met Polymeervoeg ND.

Polymeervoeg ND kan zowel gebruikt worden voor nieuwe plaatsing als voor het herstellen van eerder geplaatste voegen. Het resultaat is echter afhankelijk van een correcte plaatsing. Dit gebeurt in vier stappen: aanbrengen van de polymeervoeg, verdichten, bevochtigen en laten drogen. Voegen met Polymeervoeg ND werkt sneller en makkelijker dan voegen met mortel en is efficiënter dan werken met klassiek wit zand. Het product is verkrijgbaar in drie kleuren: basalt, grijs en graniet.

Techniseal biedt ook opleidingen voor plaatsers of tuinaannemers aan. Meer weten? Lees dan de technische brochure of vraag bijkomende informatie via www.techniseal.com of bij uw verdeler van Techniseal producten.

Voor gebruik op een drainerende ondergrond is er de Polymeervoeg HP. Hiernaast stelt het bedrijf een volledig gamma beschermingsmiddelen ter beschikking om het uitzicht van het oppervlak behandeld met Techniseal Polymeervoeg mooi te houden.
Voor een volledig overzicht van de producten van Techniseal kunt u terecht op www.techniseal.com. In België worden de Techniseal producten verdeeld door de firma PTB-Compaktuna. Ze zijn verkrijgbaar in de betere zaken met bouwmaterialen.

Publicatiedatum: 21 april 2009

Reacties