Foto: 2022/Zo-koop-je-een-zonnescherm-met-succes.jpg

Zo koop je een zonnescherm met succes

Hoe vind je snel het juiste product? Een zonweringproduct koop je niet elke dag.

En aangezien het waarschijnlijk nog vele jaren deel zal uitmaken van je huis, moet het er goed bij passen. Daarom is het raadzaam om vóór de aankoop te bedenken wat je van het nieuwe zonnescherm verwacht.

Klaus Wuchner is directeur voor verkoop en marketing bij de Duitse zonweringfabrikant markilux. Hij weet wat belangrijk is bij de aankoop: "Om het juiste product te vinden, moet je eerst de afmetingen van het zonnescherm bepalen. Op die manier kan de keuze aan mogelijke producten worden beperkt. Omdat niet elk model geschikt is voor elke breedte." Voor zeer diepe terrassen of balkons heb je ook een zonnescherm met een grote uitval nodig. Ook de kompasrichting is bepalend voor de aankoop: bij laagstaande zon kan een extra Volant-plus screen nuttig zijn om tegen verblindend licht te beschermen. En wie 's avonds graag een paar gezellige uurtjes buiten door wil brengen, moet bij de aankoop ook aan verlichting en verwarming denken, aldus Klaus Wuchner.

Zoek goed advies van deskundigen op

De zonweringspecialist raadt aan om in een vroeg stadium advies in te winnen bij een gespecialiseerd bedrijf. Hij helpt bij het maken van de juiste keuze en weet of installatie op de gewenste plaats haalbaar is. In de regel is er echter voor elke situatie een geschikte oplossing. Hiervoor is informatie over het uiterlijk van het huis, de kleur van deuren, ramen en tuinmeubelen ook nuttig. Zo kan het gespecialiseerde bedrijf de kleur van het frame en de stof exact op elkaar afstemmen. Het is ook raadzaam om je doekstalen te laten toesturen zodat de kleur, de kwaliteit en de eigenschappen van het zonweringsdoek overeenstemmen met uw persoonlijke wensen. „Behulpzaam is ook onze Augmented Reality App. Daarmee kun je uitproberen hoe verschillende zonweringentypen en zonweringdoeken er op je eigen huismuur uitzien", legt Klaus Wuchner uit. Als je op deze manier voorbereid bent, zul je gegarandeerd een model vinden dat je bevalt en waarvan je lange tijd zult genieten.

Meer informatie: www.markilux.com

Meer van Markilux
Reacties