Solar screens: de ecologische zonwering

Hecht je veel belang aan ecologisch wonen, dan zijn de Brustor solar screens, die aangestuurd worden op zonne-energie, de ideale oplossing voor jou.

Screens zijn een uitstekende en zeer veelzijdige vorm van zonwering. Niet alleen houden ze je woning koel tijdens de warme zomermaanden, ze zorgen ook voor extra privacy, houden insecten op afstand en geven je woning een cleane en moderne look. Hecht je veel belang aan ecologisch en energie-neutraal wonen of wens je screens op een plaats waar geen stroomvoorziening is, dan zijn de Brustor solar screens, die aangestuurd worden op zonne-energie, de ideale oplossing voor jou.

Wat is een screen?

Een screen werkt dus zonwerend en wordt aan de buitenkant van je raam gemonteerd zodat de zonnestralen worden tegengehouden vooraleer deze het raam bereiken. De constructie zelf is zeer gelijkaardig aan die van rolluiken, maar dan strakker. Aan de zijkant van je ramen worden geleiders gemonteerd, waarlangs de screen dan naar beneden glijdt.

Wat is het verschil tussen rolluiken en screens?

Er zijn twee grote verschillen tussen rolluiken en screens, namelijk de lichtdoorlatendheid en het design. Rolluiken hebben steeds een verduisterend effect, bij screens kan je de lichtdoorlatendheid zelf kiezen. Je kiest zelf het type screendoek dat het beste past bij jouw wensen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een privacydoek, waardoor je inkijk in je woning voorkomt, maar het zicht naar buiten behoudt. Ook een volledig verduisterend doek, of iets ertussenin is perfect mogelijk. Een ander verschil met rolluiken, is dat screens een modernere look en feel hebben. Je kiest zelf de RAL-kleur van de kast, waardoor ze perfect bij jouw woning passen.

Wil je meer weten over screens? Lees dan ons artikel “Hoe kies ik de juiste screens voor mijn woning?”

Ecologische zonwering met Brustor solar screens

De solar screens van Brustor zijn de ideale vensterzonwering voor de moderne woning met grote glaspartijen. Deze windvaste zonwering is een duurzame oplossing waarbij we gebruik maken van zonne-energie om de screens te bedienen. Meteen ook ideaal voor ruimtes waar geen stroomtoevoer mogelijk is. De batterij van de screens vangt de zonnestralen op via een zonnepaneel. De energie die wordt opgeslagen in de batterij zorgt ervoor dat de screens zowel op zonnige als iets meer bewolkte dagen blijven functioneren, zelfs op een noordgerichte gevel. Een ander leuk voordeel: de solar screens zijn eenvoudig te monteren zonder kap- of breekwerk.

Windbestendig dankzij de ZIP-screen technologie

De zonwerende ZIP screens van Brustor zorgen voor de perfecte klimaatbeheersing in de woning. Dankzij de ZIP-technologie waarbij de screens met een ritssysteem in de geleiders vast zitten, zijn ze ook bestand tegen wind en regen. Dit zorgt er ook voor dat het doek jaar na jaar strak gespannen in de geleiders blijft. De ZIP screens zijn beschikbaar voor nieuwbouw en renovatie, ingebouwd of in opbouw. Je bedient ze overigens zeer eenvoudig via een schakelaar of afstandsbediening, of zelfs via je smartphone.

Interesse?