Foto: Een-duurzame-zomeravond-in-de-tuin--4

Een duurzame zomeravond in de tuin: 3 tips

De dagen worden langer, warmer en lichter: de zomer komt eraan! Verheug jij je ook zo op warme zomeravonden waarbij je tot laat in de tuin zit?

Met deze duurzame tips van Paulmann, een Duits familiebedrijf gespecialiseerd in verlichting, geniet je er optimaal van. Nodig die vrienden en familie maar uit!

Zet jouw zomeravond in de spotlight

Goede verlichting is onmisbaar bij een avondborrel in de tuin. Wanneer de schemering inzet, gaan de lampen aan. Solar-lampen zijn een portemonnee- en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele buitenverlichting. De lamp bevat een zonnepaneel dat zonnestralen opvangt en omzet in elektriciteit, die op zijn beurt de interne batterij oplaadt waardoor de lamp aan gaat. Werkt dit dan ook in ons regenachtige kikkerlandje? Jazeker! Solar-lampen laden al op bij gemiddeld daglicht en hebben dus niet per se felle zon nodig om acht uur te branden. Zo hang je dus makkelijk tot middernacht in de tuin.

Het duurzame diner van je dromen

Wat is er leuker dan ’s zomers uitgebreid te dineren in de tuin? Gasten ontvangen, een drankje om te ontspannen, lekker lang tafelen en ach, waarom niet nog een drankje? De barbecue is niet voor niks het meest geliefde tuinmeubel. Er zijn een aantal keuzes die je kan maken om de barbecue net iets duurzamer te maken. Ga bijvoorbeeld voor een menu met groenten en vegetarische hapjes. Kies daarnaast voor een elektrische barbecue in plaats van eentje op gas. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij. Kleed de tafel verder leuk aan met een buitenservies van bamboe, een gezellige tafellamp en een duurzaam geproduceerd tafelkleed. Lekker voor het milieu en voor jou. Eet smakelijk!

Verleng de zomeravond

Die eerste zomerse dagen kunnen niet lang genoeg duren. Wegdromen met een boek, de familiecompetitie aanzwengelen met een bordspel of gezellig natafelen. Vaak blijft de sfeer tot het eind, maar zorgt de temperatuur voor een vroegtijdig einde van de avond. Waar veel mensen dan naar binnen vertrekken, is dit helemaal niet nodig. Verleng de avond met bijvoorbeeld een warmtekussen met infrarood of een verwarmde deken. Een stijlvolle, maar duurzame oplossing!

Reacties