Foto: Nieuw-bewaarmagazine--De-Plantentuin

Nieuw bewaarmagazine: De Plantentuin

Landelijke tuinvereniging Groei & Bloei presenteert ‘De Plantentuin’. Een inspirerende uitgave die helpt bij de juiste plantkeuze voor je tuin of terras.

De ene plant gedijt namelijk goed op een zanderige bodem in de zon, terwijl de andere juist van kleigrond en schaduw houdt. Ook belangrijk: waar wordt jij gelukkig van? Wil je veel bloemen of planten die het hele jaar groen blijven? En hoe ga je al die planten combineren? Allemaal vragen waar ‘De Plantentuin’ antwoord op geeft. Het rijk geïllustreerde bewaarmagazine laat zien hoe je elk seizoen kunt genieten van een fraaie tuin.

Voorbeeldtuinen

Experts en leden van tuinvereniging Groei & Bloei geven raad over onder meer (slakbestendige) anemonen, rozen, hortensia’s, siergrassen, floxen, clematis en magnolia’s. Je leest van alles over de verschillende soorten, de verschillende bloeitijden, standplaats en allerhande tips & tricks. Er is tevens een overzicht van planten die goed tegen droogte kunnen. Aan de hand van prachtige voorbeeldtuinen leer je daarnaast hoe je een border ontwerpt. Daarbij is er bijvoorbeeld aandacht voor structuurplanten, verschillende bloeitijden en verschillende tuinstijlen. Ook om het balkon, terras of patio om te toveren naar een groen paradijs zijn er voorbeeldcombinaties inclusief plantenlijsten. Wie een pluk- of moestuin wil creëren leert in De Plantentuin de grondbeginselen.

De Plantentuin is verkrijgbaar voor € 9,95 bij supermarkten, boekwinkels en via www.groei.nl.

Reacties